Mezőgazdasági hírek

MEGJELENT A MEZŐGAZDASÁG PRECÍZIÓS FEJLESZTÉSEIT TÁMOGATÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2021. június 16., szerda

Dr. Nagy István agrárminiszter beszámolt róla, hogy az agrártárca 100 milliárd forint keretösszeggel hirdette meg a mezőgazdaság precíziós fejlesztéseit támogató felhívásait. A támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 26-tól lesz lehetőség. Emellett folyamatosan jelennek meg a pályázatok a Megújuló vidék, megújuló agrárium program keretében.

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy a magyar agráriumban új támogatási célként jelenik meg a precíziós gazdálkodási technológia elterjesztésének a támogatása, ami azért fontos, mert így csökkenthető a műtrágya és növényvédőszer felhasználás, minimalizálja a talajtaposási károkat, valamint javítja a talajok vízmegtartó képességét.

Többek között lehetőség nyílik a traktorok, betakarítógépek, munkagépek, infokommunikációs eszközök beszerzésére, továbbá meglévő traktorok, munkagépek úgynevezett „felokosítására” is. Hozzátette, a felhívás keretében lehetőség nyílik a szántóföldi- és a kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges eszközök, gépek beszerzésére. Kötelezően megvalósítandó tevékenységként támogatja a mezőgazdaság digitális átállásához szükséges szolgáltatások igénybevételét.

A forrásra mezőgazdasági termelők pályázhatnak. Érdemi többletpontot ér egyes környezeti szempontok érvényesítése, szakképzettséggel rendelkező munkavállalók foglalkoztatása és a megfelelő színvonalon megírt üzemszintű digitális tervet magában foglaló üzleti terv benyújtása.

A PRECÍZIÓS FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSRA IDE KATTINTVA JELENTKEZHET!

Forrás: kormany.hu