Projekt azonosító: GINOP-8.3.5-18/B

Projekt azonosító: GINOP-8.3.5-18/B

Kedvezményezett neve: Agrárközösség Kft.

Projekt címe: Működési költségek és bérköltség támogatása

Visszatérítendő hitel összege: 80 000 000 Ft

Projektazonosító: GINOP-1.2.8-20-2020-00359

Kedvezményezett neve: Agrárközösség Korlátolt Felelősségű Társaság

Támogatás összege: 19 486 452 Ft

Támogatási intenzitás: 70%

Projekt címe: Alkalmazott dróntechnológiai fejlesztés diverzifikált tevékenység fejlesztésére.

Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2021.12.01.

Projekt rövid ismertetése:

Vállalkozásunk fejlesztett tevékenysége a TEÁOR 7490, Mns egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenység. A tevékenység keretein belül ipari drónokkal történő területfelmérés, növényállapotfelmérés, valamint 3D modellezés valósult meg.

Fejlesztett tevékenységünk keretein belül több irányt jelöltünk ki. Olyan szektorokat céloztunk meg, ahol a piackutatásaink alapján a leginkább várható a technológia robbanásszerű fejlődése. Ebbe tartozik a mezőgazdaság, az építőipar, az energiaipar, filmipar és a biztonságtechnika.

Yuneec H520E típusú drónok kifejezetten jól alkalmazhatók mezőgazdasági területeken. Nagy pontosságú GPS-el van szerelve, így pontos képet kaphat a gazda a területének állapotáról annak határairól, továbbá a domborzati viszonyokról vagy vízállásról.

Az Altura Zenith a világ egyik legstrapabíróbb drónjaként van nyilvántartva. Erős szélben, esőben vagy akár hóesésben is alkalmas a munkavégzésre, így tevékenységünknek a hideg évszakok sem szabnak korlátot. Megbízhatósága és stabilitása lehetővé teszi a nagy értékű kamerák és szenzorok szállítását. Ellenáll az elektromágneses és rádiós interferenciának, így nagyfeszültségű vezetékek, mágneses terek is megközelíthetők.

A Hercules 20 drónnal a filmiparban szolgáltatunk, mely elsődlegesen nagyméretű (akár 20 kg) kamerák szállítására alkalmas, ezzel együtt magas repülési idővel rendelkezik. A szolgáltatás a piacon teljesen egyedülálló.

A drónok által készített képek feldolgozására nagy teljesítményű asztali számítógépek és laptop által történik, mivel megbízásonként, akár több 10 GB méretű adat kerül feldolgozásra. A kapcsolódó monitoroknál elsődlegesen a méret és a képminőség volt a szempont, mivel így lehet tökéletes a képfeldolgozás, 3D modellezés vagy videókészítés/vágás.

A projekt sikeresen megvalósításra került.