Mezőgazdasági hírek

Új 8S traktorszéria a Massey Fergusontól

2020. szeptember 7., hétfő

Az MF 7700-as széria után új négytagú 8S szériával jelenik meg még ebben az évben a piacon az AGCO leány Massey Ferguson. A négy modell 225 és 265 LE közötti névleges teljesítménnyel rendelkezik, amelyeket Boost-tal +20 LE-vel képesek megnövelni. A traktorokhoz háromféle sebességváltó választható.

A Dyna 7 powershift fokozatokkal is rendelkező sebességváltó 28 előre és 28 hátra fokozatba kapcsolható, ezen belül még csoportterhelés alatt kapcsolható fokozat is található. A Dyna-E elektronikus léptetéssel, automatikus kapcsolással is rendelkezik. A harmadik, Dyna VT sebességváltó fokozat nélküli sebességváltást tesz lehetővé – írja a Profi Magazin.

A traktorok legnagyobb sebessége 50 km/h. Új a traktorok dizájnja is. Új nagyobb méretű, a négyoszlopos, kétajtós, rugózott, jól felszerelt vezetőfülkéjüknek a szélvédője elszeparáltan 20 cm-es távolságban helyezkedik el a motorháztól. Ennek tudható be, hogy a fülkében mért zajszint mértéke csupán 68 dB(A). A fülkében új Multipad kezelőpult és joystick kapott helyet, amely a vezetőülés karfájára telepítve az üléssel együtt 45 fokban elfordítható. A fülkében nagyképernyős Datatronic 5 display került elhelyezésre, osztható érintő képernyővel. A traktorok hátsó TLT-je négyfokozatú. A hidraulikus rendszerüket 205 l/min teljesítményű szivattyú szolgálja ki. A hátsó függesztő szerkezetük emelőképessége 10 tonna.

Forrás: agrotrend.hu