Mezőgazdasági hírek

Továbbra is élen a Fliegl a pótkocsi-piacon

2020. március 11., szerda

Összesen 108 új mezőgazdasági pótkocsit helyeztek forgalomba 2020 második hónapjában Magyarországon, ez 13 százalékos növekedés tavaly februárhoz képest.

A második hónapban 27 márka adott el legalább egy pótkocsit – derült ki a Datahouse adataiból. Két évvel ezelőtt egy kicsivel gyengébben zárt a mezőgazdasági pótkocsik piaca, akkor februárban 103 darabos volt a teljes forgalomba helyezés. Ahhoz képest most 5 százalékos bővülést mutat a statisztika.

Csak a februárt nézve a Metal-Fach összesen 18 darabos forgalomba helyezése 17 százalékos piaci részesedésnek felel meg és piacvezető helyet biztosít. A februári statisztikákban a második helyen a Fliegl végzett 15 darabbal a 11 darabos Pronar előtt. Az elmúlt havi TOP10-be a Labinprogres, az Agrogép, a Bagodi Mezőgép és a Farmtech fért bele. Valamint a nyolcadik helyen holtversenyben az Oehler, a Caselli, a Cynkomet, a Majevica és a Metaltech.

Az első két hónap összesített statisztáját nézve a Fliegl áll továbbra is az élen 19 százalékos piacrésszel, megelőzve a 15 százalékos részesedéssel rendelkező Metal-Fach márkát és a 13 százalékos Pronart. A dobogósok után Agrogép, Labinprogres, Bagodi Mezőgép, Oehler, Cynkomet, Zaslaw és a tizedik helyen Farmtech és Caselli holtverseny alakult ki az élmezőnyben.

Tömegkategória szerinti bontásban a 10 és 30 tonna közötti kategóriában volt a legnagyobb, 126 darabos a piac. Ez 61 százalékot jelent. A 3,5 és 10 tonna közötti kategóriában 48 darabot helyeztek forgalomba, a 0,75 és 3,5 tonna közöttiekből 22-t, a 30 tonna felettiből ötöt, a 0,75 tonna alattiból pedig csupán négy darabot.

Forrás: agroforum.hu