Mezőgazdasági hírek

Szüretelés a legújabb technológiákkal? Az élelmes gazdák már így csinálják!

2020. augusztus 3., hétfő
Az amerikai AgroFresh Solutions, Inc. bejelentette a FreshCloud Harvest View névre keresztelt szolgáltatása elindítását, amely a gyümölcstermesztők számára nyújthat segítséget a betakarításban. A szolgáltatás a cég ígérete szerint meghosszabbítja a betakarításra rendelkezésre álló időszakot, növeli a gyümölcsök minőségét és a termés mennyiségét, valamint optimalizálja a munka megszervezését is.

Az amerikai cég szerint a FreshCloud Harvest View rögzíti, rendszerezi, valamint gyorsan és könnyen megérthető formában közzéteszi az előrejelzéseit a keményító-hidrolízis alakulásáról. A gyümölcstermesztők ezen előrejelzések alapján időben dönthetnek a Harvista technológia alkalmazásáról, amely a terméshozamok és a minőség maximalizálásának egyik kulcsa.

A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy aki az AgroFresh szolgáltatásait igénybe veszi, keményítő-teszteket végezhet a gyümölcsöseiben. A tesztek eredményei azonnal feltöltésre kerülnek a FreshCloud Harvest View rendszerébe, és a cég szakértői azonnal megvizsgálják őket.Az AgroFresh Solutions szerint a szolgáltatásukkal a gyümölcstermesztők könnyű, igény szerinti hozzáférést kapnak az információkhoz, amelyek alapján megalapozott döntéseket hozhatnak. A gazdák rendelkezésére bocsátott adatok megmutatják, hogyan alakul a keményítő-képződés a gyümölcsökben, és akár facsoport-szinten is megtudhatják, hol tartanak az érési folyamatok. Az vállalkozással együttműködő gazdák könnyebben eldönthetik, mikor és hogyan kezdjenek el betakarítani, illetve mikor éljenek a Harvista 1.3 SC technológia nyújtotta lehetőségekkel, hogy a lehető legjobb hozamokat és minőséget érjék el. A FreshCloud Harvest View következő változatában már intelligens keményítő-értékelés funkció is lesz.

Az AgroFresh azon ügyfelei, akik a Harvistát használják, idén még ingyenesen hozzáférhetnek a FreshCloud Harvest View szolgáltatáshoz. A gazdáknak nem kell semmi további eszközt vagy szoftvert megvásárolniuk a szolgáltatások igénybevételéhez, jelentette ki a vállalkozás. A 2020-as betakarítási szezontól az AgroFresh szakemberei segíteni fognak a gazdáknak az új szolgáltatás megértésében és használatában, amely az ügyfelek választott okoseszközén válik majd elérhetővé.

Annak érdekében, hogy az ügyfeleink képesek legyenek a legfinomabb és legfrissebb gyümölcsök előállítására és szállítására, új mérőeszközökre lesz szükségük. Ezért fejlesztettük ki a FreshCloud Harvest View szolgáltatást

– mondta Kim Bui, a szolgáltatás egyik vezető fejlesztője.

Forrás: agrarszektor.hu