Nemcsak a magyarországi szupermarketekbe, illetve hipermarketekbe, de éttermekbe és hotelekbe is szállít fűszernövényeket a pest megyei Zöldpont ’98 Kft. A cég egyik fő célkitűzése, hogy a minél gazdaságosabb termesztés mellett teljesen organikus legyen a termesztési rendszerük, emellett szeretnék a friss fűszernövények teljes vertikumának termesztését és forgalmazását megvalósítani, és hazai termékekkel ellátni a kiskereskedelmet és az éttermeket is – tudatta Papp Ákos, a Zöldpont ’98 Kft. tulajdonosa.
Az Albertirsán működő Zöldpont ’98 Kft. friss fűszernövények termesztésével foglalkozik, elsősorban cserépben, és így is forgalmazza többek között a bazsalikomot, a rozmaringot, a mentát, illetve a metélő petrezselyemet a kiskereskedelem felé – tájékoztatott Papp Ákos, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak “Az év kertészete” kategória egyik jelöltje volt. Hozzátette, legfőbb vásárlóik a Magyarországon jelenlévő hipermarketek, szupermarketek, valamint diszkontok zöldségosztályai, de hotelek, szállodák és éttermek részére is termesztenek és forgalmaznak frissen vágott fűszernövényeket.
A szakember beszélt arról is, hogy szeretnék a friss fűszernövények teljes vertikumának termesztését és forgalmazását megoldani, és hazai termékekkel ellátni az itthon gazdálkodó szervezeteket, így a kiskereskedelmet és az éttermeket is. Kiemelte, a minél gazdaságosabb termesztés mellett fő célkitűzésük a teljes organikus termesztési rendszer megvalósítása, ezért már most csak a biológiai növényvédelemben engedélyezett készítményekkel védik a növényeket a baktériumok, a rovarkártevők és a gombakórokozók károsításától.
Ez egy nagyon különleges és intenzív munka, ami rengeteg értéket és értelmet teremt a mi életünkben. Minden nap azt tartjuk szem előtt, hogy a növényeink a legjobb körülmények között tudjanak fejlődni, a vásárlóink pedig mindig megbízható, egészséges, jó ízű és stabil terméket tudjanak vásárolni, és az éttermek is ilyen termékeket kapjanak tőlünk.
Forrás: agrarszektor.hu