Mezőgazdasági hírek

Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

2021. szeptember 24., péntek

Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó, amely többek közt a felelős fogyasztásra és a fenntartható élelmiszerellátás megteremtésének fontosságára is felhívja a figyelmet.

A jövő már a tegnapi cselekedeteinkkel elkezdődött. Hogy milyen világban élünk mi és utódaink, még tőlünk függ.”  Ehhez kínál eszközt és tudást a Planet Budapest 2021, Áder János köztársasági elnök fővédnöksége alatt. A Planet Budapest 2021 négy tematikus eseménycsoport köré épül, írja honlapján a NAK.

A Világtalálkozó elsődleges célja, hogy szerepet vállaljon a fenntarthatósági fordulat elősegítésében.  A közép-európai régió legrangosabb nemzetközi diplomáciai találkozóján a világ vezető politikai döntéshozói, a tudományos élet képviselői, a nemzetközi szervezetek magas rangú tisztségviselői, a globális és regionális finanszírozási intézmények vezetői, valamint a fenntarthatósági célok megvalósításában élenjáró, konkrét megoldásokat felvonultató vállalatok képviselői szólalnak fel. A Világtalálkozó témakörei plenáris ülésen tíz tematikus ülés keretei között kerülnek majd megtárgyalásra.

Fenntarthatósági Expó. A Planet Budapest 2021 keretein belül “Fejlődés harmóniában a természettel” címmel kerül megrendezésre a visegrádi országok közös, fenntarthatósággal és zöld innovációkkal foglalkozó nemzetközi szakkiállítása. Célja, hogy bemutassa azokat a széleskörben alkalmazható innovatív és versenyképes, a mindennapi életünkbe könnyen beilleszthető megoldásokat, amelyek képesek valódi választ adni az egyre erőteljesebben jelentkező globális környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásokra.

Ifjúsági élményprogramok: Az eseménysorozat alatt  156 db 30 fős diákcsapat, azaz több mint 4,5 ezer diák kap lehetőséget az interaktív fenntarthatósági kalandpályán végigmenni. “A Jövő Hősei” ifjúsági élményprogramon való részvételre 2021. szeptember 1. – október 15. között, a Kárpát-medence teljes területéről pályázhatnak magyar nyelvű iskolák. (Az élményprogramon csak a nyertes iskolák diákjai vehetnek részt.)

Your Planet (Te Bolygód) – KözönségprogramokHogyan élhetnének a gyermekeink egy jobb világban? Élhetünk harmóniában a természettel? Mit tehetünk a jobb jövőért? Szeretne ön is egy jobb világban élni? A Planet Budapest 2021 interaktív ismeretterjesztő élményközpontjában betekintést nyerhető a fenntartható jövő mindennapjaiba. Családi programként megtapasztalható és felfedezhető, hogy milyen lesz egy fenntartható világ városa, lakása, közössége, vagy energiaellátása, illetve megismerheti a felelős fogyasztás alapjait és a fenntartható élelmiszerellátás megteremtésének fontosságát is, átélve ezzel egy lehetséges jövőt.

A Világtalálkozó résztvevői többek közt a következő kérdésekre keresnek válaszokat: Hol mutatkoznak olyan lehetőségek, amelyekre építve úgy gyarapodik a társadalom, hogy közben csökkennek a klímaváltozásból fakadó veszélyek? Miként lehet növelni a hozzáadott értéket, miközben csökkentjük az új anyagok bevonását, beleértve a keletkező hulladék mennyiségét? Egy koronavírus utáni világban milyen tanulságok vonhatók le, és mi az, amin változtatni kell?

A Világtalálkozó a felújított Hungexpo – Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ „C” pavilonjában kerül megrendezésre 2021. november 29. – december 5. között.

A Világtalálkozó részletes tematikus programja a következő linken érhető el: https://planetbudapest.hu/

Forrás: agrotrend.hu