Új-Zélandon készül a világ első paradicsomsöre. Őrült ötletnek hangzik, de sörfőzde szerint akár működhet is a dolog. Egy dél-aucklandi farmer és egy sörfőző a világ első paradicsomsörének elkészítésén fáradozik
Anthony Tringham, a Curious Croppers Tomatoes cég tulajdonosa az őrült ötlet megvalósításához 170 kg paradicsomot ajánlott fel a Hallertau sörfőzdének, ahol eddig mintegy 600 liter paradicsomsör készült el. A paradicsom helyettesítheti a komlót, ami a sör meghatározó ízét adja, fogalmazott David Johnston, Hallertau sörfőzde marketingigazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a többi sörfőzési eljárástól eltérőn ők a paradicsomot a gabonával együtt erjesztik, és nem utólag keverik a főzethez. Anthony Tringham szerint az ötlet annyira “ostoba”, hogy senkinek nem juthatott még eszébe a világon, ezért, biztosak abban, hogy ők készítik a világ első paradicsomsörét.
A sörnek már olyan sok változata létezik, régóra nem korlátozódik csupán a barna, vagy a lager sörre. A marketinvezető szerint, mindig szeretnek újítani, és pont ez a lényeg a kézműves sörök készítésénél. A Hallertau sörfőző készített már sört céklából és savanyú káposztából is. Kezdetben ugyan mindig szkeptikusak voltak, de aztán az eredmény mindig nagyon pozitív volt” – mondta Johnston.
Abban reménykednek, hogy a kézműves sörök szerelmesei ezt az “alkotást” is szívesen fogadják majd.
A paradicsomsör ötletgazdáival készült riportot itt is megtekinthetik.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu