Mezőgazdasági hírek

Óriási siker: biztonságosan és eredményesen zárult a debreceni Farmer Expo

2020. augusztus 24., hétfő
Sikeres volt az idei debreceni Farmer Expo, amelynek a legfontosabb eredménye, hogy létrejött és találkozhattak egymással az agrárium szereplői – közölte Vaszkó László vásárigazgató a három napos rendezvény zárása után.

A debreceni mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításokat csaknem harminc éve szervező V-Trade Kft. ügyvezetője azt is elmondta, hogy a vírusjárvány miatt márciusban úgy döntöttek, az idén elmarad a Farmer Expo, de májusban olyan termelői, beszállítói és látogatói érdeklődéssel szembesültek, ami az expo megszervezésére késztette őket, olvasható a hirado.hu oldalán.

A koronavírus-járvány kitörése óta ez volt az első gazdasági kiállítás Kelet-Közép-Európában. Az idei expón 127 cég mutatkozott be mintegy 6 ezer négyzetméter épített területen és csaknem 50 ezer négyzetméter szabad területen – mondta Vaszkó László.

A biztonsági intézkedésekről a vásárigazgató elmondta, hogy 8 ezer maszkot osztottak ki a látogatóknak, a 36 fertőtlenítőhelyen ötven liter fertőtlenítő fogyott, a látogatók rendkívül fegyelmezetten betartottak minden óvintézkedést.A szakmai programokat fedett, de nem zárt térben tartották meg, rendkívüli érdeklődés volt a sertés-, a szarvasmarha- és a baromfi-tenyésztési fórumok, valamint a növénytermesztési tanácskozás iránt, amelyeken egyebek mellett a piaci várakozásokról és a pályázati lehetőségekről is tájékozódhattak a gazdák. Vaszkó László azt is megjegyezte, hogy nagy volt az érdeklődés a lovasprogramok iránt, soha annyi ló nem volt még a Farmer Expón, mint az idén. Ezzel összefüggésben a vásárigazgató jelezte, hogy jövőre, a 30. Farmer Expón hosszú évek kimaradása után ismét megrendezik a karneváli lovaskupát, várhatóan hazai és külföldi résztevőkkel.

Vaszkó László reményei szerint egy már korábban tervezett programjuk is valóra válik jövőre: nemzetközi konferencián vázolhatják majd fel az agrárágazattal kapcsolatos víziójukat a világ minden tájáról érkező szakemberek arról, hogy milyen lehet a világ mezőgazdasága fél évszázad múlva.

Forrás: agrarszektor.hu