Mezőgazdasági hírek

Október 7-10. között kerül megrendezésre az OMÉK

2021. szeptember 6., hétfő

“Az agrárium legnagyobb ünnepe keretein belül igyekszünk megmutatni a magyar föld legjavát október 7-10. között” – fogalmazta meg Dr. Nagy István agrárminiszter a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón.

A Kárpát-medence legnagyobb mezőgazdasági seregszemléje, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár története immáron több, mint 190 évre nyúlik vissza. Az első, 1820-ban életre hívott állatbemutató volt, melynek védnöke Széchenyi István volt. Az idei rendezvény különlegessége, hogy a Vadászati Világkiállítás társrendezvényeként kerül megrendezésre.

“Az idei a 80. OMÉK, amely a múltból táplálkozik, de a jövőbe mutat” – mondta Dr. Nagy István agrárminiszter, aki kihangsúlyozta a rendezvény céljait, melyek a technikai vívmányokat hivatottak bemutatni, valamint az egészséges és fenntartható táplálkozás mellett a megfelelő szakmai fórumok biztosítják az agrárium aktuális kérdéseinek megvitatását.

Dr. Nagy István agrárminiszter

Az Agrármarketing Centrum ügyvezetője Ondré Péter a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a kiemelt családi rendezvényen testközelből tapasztalhatjuk meg az élelmiszeripar különböző szegmenseit, ahová a diákokat is nagy szeretettel várják. 

Vadászati, halászati, mezőgazdasági, élelmiszeripari és gasztronómiai kiállításokkal várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők, ahol a szakmai beszélgetéseken keresztül színes programokon vehetünk részt és különböző versenyek élő helyszínévé is válik az idei OMÉK változatlanul a Hungexpo területén.

A sajtótájékoztatót Gulyás Andrea, az Egy a Természettel Nonprofit Kft. kiemelt ügyekért felelős igazgatója zárta, amelyen elhangzott, hogy az erdészek, a vadászok és a horgászok munkája felbecsülhetetlen és mindezt sikeresen be is tudják mutatni a 80. OMÉK-on. Példának okáért az igazgató asszony azt is kiemelte, hogy az Agrárminisztérium erdőfásítási programja nemcsak az említett ágazatokat érinti, de a méhészek fennmaradásában és az egész fenntarthatóságban óriási szerepet játszik.

A sajtótájékoztató élő rögzítése megtekinthető az alábbi facebook linken ide kattintva!

Forrás: agrotrend.hu