Mezőgazdasági hírek

Növényvédelmi szakmérnöki képzés a MATE Georgikon campusán Keszthelyen

2021. augusztus 25., szerda

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Növényvédelmi Intézete posztgraduális képzés keretében folyamatosan képez agrárszakembereket növényvédelmi szakmérnöki szakon. 

A növényvédelmi szakmérnöki szakirányú továbbképzési szak magyar nyelvű, négy félévet felölelő levelező képzés. Jelentős az érdeklődés a már munkahellyel rendelkező szakemberek részéről, amelynek oka – a gyakorlatorientált képzésen túlmenően – a konzultációk időbeosztása, amely havonta mindössze 3 napot (csütörtök, péntek, szombat) vesz igénybe.

A „növényvédelmi szakmérnök” felvételi követelménye az agrártudományok területén osztatlan egyetemi vagy MSc képzésben szerzett végzettség.

A szakirányú továbbképzésben megszerezhető szakképzettség neve „növényvédelmi szakmérnök”, amely feljogosít az I. forgalmi kategóriába tartozó növényvédő szerek teljes körű felhasználására.

A képzés 2021 szeptemberétől indul. A költségtérítés mértéke félévenként 200.000 Ft. A képzésre a jelentkezés a félév megkezdéséig folyamatosan történik, amelyhez a https://felveteli.georgikon.szie.hu/szakiranyu-tovabbkepzesek/novenyvedelmi-szakmernok-szak honlapról letölthető jelentkezési lapon kívül a diploma másolatát és az önéletrajzot is csatolni szükséges.

A képzés további részleteivel kapcsolatban érdeklődni lehet telefonon (83/545-212, 83/545-217), illetve e-mailen (Szolcsanyi.Eva@uni-mate.hu, felveteli.georgikon@uni-mate.hu).

Forrás: agrotrend.hu