Mezőgazdasági hírek

Módosult a szaktanácsadási pályázat

2019. január 3., csütörtök

Változott a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás” című (VP1-2.1.1-2.1.2-17 kódszámú) felhívás dokumentációja.

 

felhívás keretösszege emelkedett. Jelenleg 14,1 milliárd Ft támogatás áll rendelkezésre. A felhívás 5.5. fejezetében az elszámolható költségek köre bővült a szaktanácsadási szolgáltatáshoz biztosított, ellenértéknek minősülő támogatás után fizetendő áfával.

A kifizetési kérelemhez csatolandó mellékletek és a felhívás mellékleteinek köre kiegészült az ÁFA összesítő táblázattal (13. sz. melléklet). A szaktanácsadási tervben és a költségkalkulációban az ellenértéknek minősülő támogatás után fizetendő áfa is szerepel. A támogatói okirat a fentiekkel összhangban módosult. Az elszámolható költségek körének módosulása a támogatást igénylőket hátrányosan nem érinti.

Fontos, hogy a módosításokat a már benyújtott, jogosultsági és/vagy tartalmi vizsgálat alatt álló támogatási kérelmek esetében is figyelembe veszik.

 

Forrás: agroinform.hu