Mezőgazdasági hírek

MKB Bank – Gazda Kontroll Fenntarthatósági Program a mezőgazdaságban – Növénytermesztés tematikus szakmai nap

2021. augusztus 18., szerda

Július hónapban került megrendezésre az MKB Bank és a Gazda Kontroll által közösen szervezett Növénytermesztés tematikus szakmai nap, amely a fenntarthatóság négy alapelemére épülő rendezvénysorozat része. A bemutatók és az előadások nagy létszámú érdeklődőre tettek szert és kifejezetten a növénytermesztés témakörére fókuszáltak.

Simon Attila az MKB Agrárpartner Program szakmai vezetője a következő hétéves ciklusra vetítette előre a pénzintézetek által nyújtható finanszírozási lehetőségeket, amelyek nagy segítséget nyújthatnak a gazdák számára. A magyar agrárium finanszírozási igényeinek kiszolgálásában kiemelt szerepet tölt be az MKB Bank.

MKB Bank – Gazda Kontroll Fenntarthatósági Program a mezőgazdaságban – Növénytermesztés tematikus szakmai nap from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

A rendezvényen a Gazda Kontroll Kft. ügyvezető igazgatója Bányai Tibor hangsúlyozta, hogy mennyiségben és minőségben is törekednek a gazdák igényeit kiszolgálni.

Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelő államtitkár a fenntarthatóság kérdéskörével kapcsolatos pályázati felhívásokat emelte ki, amely több gazdálkodóhoz juthat el és megemelt finanszírozási mértékben, megnövelt keretekkel vehetnek részt az új programokban.

Az Andest-2005 Kft. brand managere Csáki Miklós a precíziós gazdálkodásban kiírt pályázatok kapcsán elérhető mezőgépek forgalmazásában nyújt segítséget vállalkozásával, így a megfelelő felszereltségű eszköz a megfelelő időben érkezhet a gazdálkodóhoz.

Forrás: agrotrend.hu