Mezőgazdasági hírek

Merész húzás az amerikaiaktól: teljesen automatizált farmokat kezdtek fejleszteni

2020. szeptember 23., szerda
Egy újonnan létrejött tudományos intézet keresi a választ arra a kérdésre, mennyire automatizálható a jövő mezőgazdasága. Az AIFARMS Intézet elsősorban a mesterséges intelligenciák mezőgazdasági felhasználhatóságának lehetőségeit fogja vizsgálni.


Az AIFARMS Intézet célja, hogy jobban megértse a mesterséges intelligenciák működését, és új, innovatív módokat találjon a mesterséges intelligenciák felhasználására a mezőgazdaság fontosabb kihívásait illetően. Az intézetnél tudósok, PhD-sok, kutatók, technikai szakemberek és különféle ipari partnerek olyan problémákra fognak megoldásokat keresni, mint például a munkaerő kérdései, állategészségügy és állatjólét, a növények környezeti ellenállóképessége és a talaj egészsége.

Az AIFARMS Intézet a jövő teljesen automatizált gazdasága prototípusainak kifejlesztésében fog segédkezni. A fejlesztés során egy olyan világot vesznek alapul, ahol a gazdák és állattenyésztők az olcsó, mesterséges intelligencia-alapú rendszereknek köszönhetően komoly hozam- és profitnövekedéseket érhetnek el a környezetre gyakorolt minimális, vagy éppen pozitív hatásokkal. Az intézet ötvözi a mély kutatási szakértelmet az erős oktatási és ismeretterjesztő programokkal a digitális mezőgazdaság területén, hogy segítse a mesterséges intelligenciához értő, sokszínű munkaerő létrejöttét, hogy elérje a vidéki lakosságot, és elősegítse a közösség egészére kiterjedő együttműködést a mesterséges intelligencia által vezérelt agrárkutatásban.

Forrás: agrarszektor.hu