Mezőgazdasági hírek

Már lehet jelentkezni az Szegedi Tudományegyetem új precíziós szakképzésére

2020. december 9., szerda
Precíziós kertészeti szakmérnök képzés indul februárban a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Mezőgazdasági Karán online levelező rendszerben.

A “Fenntartható precíziós kertészeti szakmérnök/szakember” szakirányú továbbképzési szak válasz a mezőgazdaság mai kihívásaira. A digitalizáció, a precíziós eszközök alkalmazása a kertészeti termesztésben rohamosan fejlődik, segítve a fenntarthatóságot. Az SZTE felismerve a kor kihívásait, új képzését blended learning (online levelező oktatás) formában indítja.

Az online levelező oktatás lényege, hogy az elméleti anyagot távoktatás formájában kapják meg a hallgatók, míg a gyakorlati képzés továbbra is közvetlen részvétellel zajlik olyan helyszínen, ahol a legalkalmasabb a hallgatók és az oktatás minősége szempontjából. A távoktatás teljes rugalmasságot biztosít, az oktatók online és személyes (csoportos) konzultációs lehetőséget biztosítanak.A kertészetben, mint a mezőgazdaság sok más területén, az erőforrások mennyisége, minősége csökken. Az SZTE Mezőgazdasági Kar szakemberei vallják, hogy a korszerű technikák alkalmazása nem áll szemben a fenntarthatósággal, ezért az ökológiai szemléletű kertészeti termesztés ismerete a szakma fontos része.

A képzést olyan szakembereknek ajánlják, akik a mezőgazdaság vagy természettudomány területén felsőfokú alapképzéssel rendelkeznek és a kertészet, kiemelten a korszerű növényházi termesztés és az ökológiai szemléletű kertészeti kultúrák területén speciális és gyakorlatcentrikus tudásra szeretnének szert tenni. A képzés során a gyakorlati ismeretek bemutatására a Dél-Alföld kertészeti hagyományait kihasználva kerül sor. A továbbképzéssel kapcsolatban bővebb felvilágosítást az SZTE Mezőgazdasági Kar Tanulmányi és Továbbképzési Osztálya ad.

Forrás: agrarszektor.hu