Mezőgazdasági hírek

Lendületesen nő az egészséges élelmiszerek piaca

2021. április 28., szerda

Vitamingyártót vehet a Nestlé. A svájci vállalat megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat a KKR tulajdonában lévő vitamingyártóval, a Bountifullal. A KKR januárban még a vállalat elsődleges tőzsdei részvénykibocsátásra, azaz IPO-jára készült, 6 milliárd dolláros értékeltség mellett.

Kép: nestle.com/media

A Bountiful vitaminkészítményeket értékesít, melyek olyan kiskereskedelmi üzletekben is elérhetőek, mint a Walmart, CVS vagy a Rite Aid. A vállalat brandjei közé tartozik a Nature’s Bounty és a Puritan’s Pride – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. A Bountiful-t 1971-ben alapították és 4500 embert foglalkoztat világszerte.

Az üzlet egyszámjegyű, de milliárd dolláros nagyságrendű lehet az értesülések szerint. A KitKat csokoládé és a Nescafe instant kávé készítője nem közölt további részleteket a tervről.

A Nestlé, a világ legnagyobb csomagolt élelmiszereket gyártó iparvállalata bővíti jelenlétét a fogyasztói egészségügyi termékek szegmensében azzal, hogy agresszívan foglalkozik a hagyományos élelmiszer-ipari vállalkozásokon kívüli vállalatok felvásárlását.

A Nestlé egyre lendületesebben növekvő ágazatnak tekinti az egészséges termékeket, és számos közelmúltbeli akvizíciójának középpontjában állt ez a terület, ideértve a Vital Proteins többségi részesedésének megvásárlását, valamint az Aimmune Therapeutics és az IM HealthScience megvásárlását tavaly.A Nestlé SA a világ vezető agrár-élelmiszeripari csoportja. Árbevételük 33 százaléka porított és folyékony italok, 14 százaléka tejtermékek és fagylaltok, 13 százaléka készételek és ételízesítők, 9 százaléka csokoládék, édességek és kekszek, 15 százaléka állateledelek forgalmazásából származik.

A Nestlé Magyarországon 27 éve működik, jelenleg a legnagyobb svájci befektetőként és munkáltatóként. Hazánkban összesen több mint 2400 embert foglalkoztatnak három gyárukban, Bükön, Diósgyőrben és Szerencsen –, budapesti központi irodájukban és az értékesítési csapatukban. Szerencsi gyáruk a Nestlé európai italporgyártó és töltőüzeme, és itt működik Nestlé közép-kelet-európai régiójának érzékszervi vizsgáló központja is. Diósgyőri gyáruk a Nestlé egyetlen, kizárólag üreges csokoládéfigurákra specializálódott gyártóegysége. Büki gyáruk pedig a Nestlé állateledel-gyártásának kelet-közép-európai központja.

Forrás: agroforum.hu