Mezőgazdasági hírek

Közeleg a támogatási kérelem benyújtás határideje – Tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának támogatása

2022. április 27., szerda

A tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű átmeneti támogatáshoz kapcsolódó 2022 évi kérelmek benyújtására 2022. május 2-án 23:59:59-ig van lehetőség.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatásáról szóló 74/2016. (XI. 29.) FM rendelet alapján a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állítására vonatkozó támogatási kérelmek benyújtásának végső időpontja 2022. április 30-a.

Tekintettel azonban arra, hogy a kérelem benyújtásának végső határideje ─ 2022. április 30-a ─ munkaszüneti napra esik, így a kérelmeket ezen időpontot követő első munkanapig, azaz 2022. május 2-án 23:59:59-ig még be lehet nyújtani!

A támogatási kérelmek az Elektronikus kérelemkezelés/Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások/Válságkezelő Program – Tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának átmeneti támogatása menüponton keresztül nyújthatók be.

Egy állattartó kizárólag egy átmeneti támogatás iránti kérelmet nyújthat be!

Hangsúlyozandó, hogy a már benyújtott támogatási kérelem módosítására, a kérelem benyújtását követő naptól számított két napon belül, de legkésőbb a benyújtási határidő végéig, azaz 2022. május 2-án 23:59:59-ig van lehetőség! Módosítás esetén az utolsó benyújtott kérelem kerül elbírálásra!

A 2022 évi kérelmek benyújtását megelőzően kérjük, hogy a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű támogatásáról szóló 74/2016. (XI. 29.) FM rendelet szerinti átmeneti támogatás igénybevételéről szóló 28/2022. (III. 29.) számú Kincstári közleményt tekintsék át, mely közlemény részletes tájékoztatást ad a 2022. évi támogatás igénybevételének feltételeiről, segítséget nyújt a kérelembenyújtás és a kitöltés kérdéseiben.

Az intézkedéssel kapcsolatos további információk a Kincstár honlapján, a „Támogatások/Nemzeti támogatások/Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások/Tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának átmeneti támogatása” menüpont alatt érhetők el, illetőleg a KÉRDÉS-VÁLASZ fül alatt vagy az mv.ugyfelszolgalat@allamkincstar.gov.hu e-mail címen kérhetők.

A 2022 évi tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának mezőgazdasági csekély összegű átmeneti támogatás igényléséhez kapcsolódó korábbi ‒ további információkat tartalmazó ‒ cikk itt érhető el.

Forrás: agrotrend.hu