Mezőgazdasági hírek

Kimagasló termőképességű hibridek a Bábolnai Gazdanapokon

2022. augusztus 8., hétfő

Négy legújabb kukorica-hibridjét mutatja be a Limagrain a Bábolnai Gazdanapok szántóföldi kísérletében szeptember 8-10-én. A vetőmagok genetikai tulajdonságaiknak és a professzionális nemesítési munkának köszönhetően kiemelkedő termőképességet és nagyfokú termésbiztonságot ígérnek.A világ negyedik legnagyobb, kizárólag vetőmagokkal foglalkozó vállalatának anyacége egy vetőmagnemesítő termelői szövetkezet FranciaországbanFotó: LimagrainA világ negyedik legnagyobb, kizárólag vetőmagokkal foglalkozó vállalatának anyacége egy vetőmagnemesítő termelői szövetkezet, amely a Franciaország szívében található Limagne-síkságon jött létre.

A globális vállalatóriás szántóföldi, zöldség- és kertészeti vetőmagok, sütőipari produktumok és élelmiszeripari alapanyagok nemesítésével, termelésével, előállításával, illetve értékesítésével foglalkozik szerte a világon.

Olyan fajták, hibridek és szolgáltatások kialakítására törekednek, amelyek igazodnak az adott régió talaj- és klimatikus viszonyaihozFotó: LimagrainKutatói és fejlesztői olyan fajták, hibridek és szolgáltatások kialakítására törekednek, amelyek igazodnak az adott régió talaj- és klimatikus viszonyaihoz.

Olyan növénygenetikai know-how-ra összpontosító termékcsaládokat és megoldásokat kínálnak, amelyek alternatívát jelenthetnek az agrárvegyipari termékeire.

A Limagrain működteti a világ egyik legnagyobb vetőmagüzemét a franciaországi Ennezat-ban, ahol főképp kukoricaelőállítás, -feldolgozás és -kiszerelés zajlik, évi 2,5 millió zsák volumenben.

Az Ennezat-i gyárban évi 2,5 millió zsák kukoricavetőmagot állítanak elő Fotó: LimagrainEurópában közel 50 országban van jelen a cég, stabil helyet elfoglalva a vetőmagpiacon. A márkanév itthon is jól ismert, hiszen több, mint 20 éve találkozhatnak vele a növénytermesztők. A Limagrain magyarországi központjában, hazai körülmények között nemesített és előállított vetőmagok a legmegfelelőbben tesztelt és kikísérletezett alapanyagok a gazdák számára.

Az LG márkajelzés alatt forgalomba hozott vetőmagok az európai mezőgazdaság sokszínűségét és változatosságát testesítik meg, a termékkatalógus pedig kielégíti az étkezési és takarmányozási, valamint az ipari felhasználás igényeit is.

A cég képviselői kiemelten fontosnak tartják a közvetlen kapcsolattartást a termelőkkel és a forgalmazókkal. Ezért is vesznek részt évről évre az ország legnagyobb szabadtéri agrárbemutatóján, a Bábolnai Gazdanapokon.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu