Mezőgazdasági hírek

Jövő héten startol a NAK Szántóföldi Napok

2021. június 4., péntek

Szabadtéri agrárszakmai kiállítást rendez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara jövő szerdán és csütörtökön, a Fejér megyei Mezőfalván. A több mint 400 000 négyzetméteres kiállítási területen mozgógépes bemutatók is várják a kilátogatókat, igazi szántóföldi környezetben. A belépés ingyenes.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével együttműködésben – rendezi meg a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva szabadtéri agrárszakmai kiállítást. A rendezvény 2021. június 9-10-én lesz, azt az aktuális járványvédelmi előírásoknak megfelelően tartjuk meg. Az ország rendre legnagyobb területen, több mint 400 000 négyzetméteren megrendezett szántóföldi rendezvényének – egy év kényszerű kihagyás után – ezúttal is a Fejér megyei Mezőfalva melletti szántóföldek adnak otthont.

A jelenleg érvényes jogszabályi előírások szerint a rendezvényen védettségi igazolvány vagy a védőoltást igazoló mobilapplikáció bemutatásával lehet részt venni.A NAK Szántóföldi Napok immáron több éve az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata tekinthető meg, szántóföldi környezetben. Az állógépes kiállításon – közel 10 000 négyzetméteres területen – rendre a hazai mezőgazdaságigép-forgalmazás 80 százalékát képviselő cégek mutatják be gépeiket, eszközeiket. Másfél hektáros demópályán próbálhatók ki a gépek, illetve gépkapcsolatok; emellett a rendezvény középpontjában az évszaknak megfelelő fajtabemutatók, mikroparcellás és demóparcellás növénytermesztési bemutatók lesznek.

A rendezvény mindkét napján bemutatkoznak a legújabb nemesítési és kutatási eredmények a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek; továbbá munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban lehet megtekinteni. A kiállításon továbbá a kamara szakértői segítséget nyújtanak a látogatóknak például a családi gazdaságok, az osztatlan közös tulajdon, a duális képzés, a szaktanácsadás és más aktuális témák kapcsán. Mindemellett kialakítottunk egy fenntarthatósági témájú tanösvényt, ami hasznos tudnivalókkal szolgál a klímaváltozás mezőgazdaságra gyakorolt kihívásairól és azok kezeléséről. Egy bemutató talajszelvénynél pedig ismertetőkkel várjuk a látogatókat, akik a gasztrofaluban hazai termelők kínálatával is találkozhatnak.

A rendezvény programja: www.szantofoldinapok.hu/index.php/menu/programok.html

További információk: www.szantofoldinapok.hu.

Forrás: agrotrend.hu