Mezőgazdasági hírek

Jacto: önjáró permetező-, önjáró műtrágyaszóró-, önjáró vetőgép

2020. szeptember 28., hétfő

A Shunji Nishimura által 1948-ban alapított vállalat termékei napjainkban már több mint 100 országban megtalálhatók.

A Máquinas Agrícolas Jacto S/A családi vállalat Brazíliában (Sao Paolo), Argentínában és Thaiföldön rendelkezik gyártó bázissal és az Egyesült Államokban üzleti kirendeltséggel. A cég magas műszaki színvonalú mezőgazdasági gépeket gyárt és innovatív szolgáltatásokat ajánl a precíziós mezőgazdaság számára.

A Máquinas Agrícolas Jacto S/A központi gyára

Gyártmányaik közül kiemelkednek az önjáró műtrágyaszórók (Uniport 3000 NPK, 2005) és permetezőgépek (Uniport 3030, 2011) és, amelyek fejlesztési tapasztalatait felhasználva, elkészítették az első önjáró vetőgépet. A gyártmányaik üzemeltetését segítendő létrehozták a Jacto Digital Ecosystem szolgáltató programot.

A Jacto és Sulky együttműködéssel gyártott önjáró pneumatikus műtrágyaszórógép

 

Cummins motoros Jacto önjáró permetezőgép

Új idők új megoldások

Fernando Gonçalves (a Jacto elnöke) szerint az új piaci szegmensekbe való belépés része a vállalat növekedési stratégiájának, amely új gyártmányok kifejlesztésére és bevezetésére törekszik a hazai és külföldi piacokon egyaránt. Ennek megfelelően innovációik a digitalizációra, a hatékonyság növelésére fókuszálnak segítve a felhasználókat a fenntartható gazdálkodás megvalósításában.

A most bemutatott Uniport Planter 500 az első önjáró és hibrid hajtású vetőgép. A 8700 literes magtartály és a töltő egység a jármű vázán helyezkedik el ennek eredményeként a vetőegységet lekapcsolva lehet a tartály feltöltését a tárhelyen elvégezni.

Uniport Planter 500, első önjáró és hibrid hajtású vetőgép

Az Uniport Planter 500 főbb jellemzői:

Motor: dízel, 470 LE, elektromos generátorral.

Sebességváltó: Hibrid, mindegyik keréken független villanymotorral, amelyek teljesítményét frekvenciaváltók vezérlik. Állandó forgatónyomaték és 95% -os energiahatékonyság.

A hibrid hajtás vázlata

Alváz: csuklós kivitelű, amely lehetővé teszi nagyobb átmérőjű gumiabroncsok használatát az első tengelyen a vontatási képesség növelése érdekében.

Magtartály: Központi, 8700 liter térfogatú, osztott kivitelű a vetőmag, illetve a műtrágya számára.

Vetőegységek száma: 49/61 db, öt szakaszba tagolva.

Vetőmag adagolása: Pneumatikus rendszerű, Precision Planting vSet2TM adagolóval.

Tartozékok: Intelligens, GPS vezérelt, integrált manőverező rendszer, fordulószabályozással.

Uniport Planter 500 önjáró vetőgép munkahelyzetben

Az önjáró vetőgép kiváló manőverező képességét a GPS rendszer és a hidraulikus kormányzás biztosítja. A sor végét a jármű automatikusan felismeri és kiemeli a vetőegységet.

A Precision Planting vSet2TM adagolót használó pneumatikus vetőrendszer kiváló variációs koefficienssel dolgozik, ami pontos mennyiségű és tőtávú vetést eredményez. A gázrugós Jato leszorítórendszer állandó erővel nyomja a vetőelemet a talajba, ami kiváló mélységtartást jelent függetlenül a körülmények változásától.

A 8700 literes magtartály egyetlen töltéssel képes egész napos üzemelésre. A tartály töltése egyetlen csonkról történik, amely alkalmas a vetőmag és a műtrágya gyors feltöltésére.

Uniport Planter 500 önjáró vetőgép szállítási helyzetben

Forrás: agroforum.hu / jacto.com