Mezőgazdasági hírek

Ingyenes vetőmagcsomagokat osztanak Szingapúrban

2020. november 16., hétfő

Szingapúr ingyenes vetőmagok és különféle kertészeti kurzusok révén ösztönzi a lakosokat, hogy ők is fogjanak kertészkedésbe.

A kezdeményezés korábbi etapjának elsöprő sikere után a Szingapúri Nemzeti Parkok Igazgatósága újabb vetőmagcsomagokat juttat az ázsiai városállam kertészet iránt fogékony lakosai számára. A kezdeményezés célja, hogy megtanítsa őket arra, hogy maguk is hozzá tudnak járulni az ország élelmiszertermeléséhez.

A most kiosztandó 60 ezer csomagból 10 ezer olyan, amelynek termesztése nagyobb tapasztalatot igényel. Elsősorban azok kapják meg a görögdinnye, paradicsom, paprika, bok choy, bazsalikom, koriander és retek vetőmagokat, akik részt vettek az igazgatóság kertészeti kurzusain.

A fennmaradó 50 ezer magcsomagot kezdőknek is ajánlják, ezekbe különféle salátaféléket csomagoltak. Az ingyenes vetőmagok mellett új képzések is indulnak, ahol mintegy 8 ezer résztvevőre számítanak.

A városi farmok rendkívül fontos lépést jelenthetnek Szingapúr azon törekvése felé, hogy 2030-ig az ország élelmiszerigényének 30 százalékát helyben állítsák elő. Jelenleg élelmiszerek csaknem 90 százalékát importálják.

Forrás: agroforum.hu