Mezőgazdasági hírek

Igazi csúcseseményt rendeznek Budapesten: mutatjuk a részleteket

2019. november 27., szerda
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Agrárminisztériummal és az Agrárinformatikai Klaszterrel együttműködésben 2020 elején a pályázatiforrás-szerzés gyakorlati lehetőségeit és eddigi tapasztalatait is bemutató, workshoppal egybekötött nemzetközi K+F+I finanszírozási konferenciát szervez.

A Horizont Európa egy 2021-től induló új kutatási és innovációs keretprogram, amely az eddigieknél is jelentősebb forrásokat, mintegy 100 milliárd eurót irányoz elő a következő 7 évre. Az új uniós kutatási és innovációs keretprogrammal kapcsolatban az NKFIH és az Agrárminisztérium közös célkitűzése, hogy az agrár- és élelmiszer-gazdaságban tevékenykedő kutatók, fejlesztők, innovatív cégek a 2014-2020-as ciklushoz képest kormányzati oldalról még hatékonyabb támogatást kapjanak ahhoz, hogy projektjeik valós piaci igényekre adjanak megoldást, a fejlesztési eredmények mielőbb piacképes megoldásokká formálódjanak, és minél jobban képesek legyenek a nemzetközi pályázati források elnyerésére.

A 2020. március 10-i, budapesti konferencián az agrár- és élelmiszer-gazdaságban a kutatás-fejlesztéssel és innovációval foglalkozó egyetemek, tudományos műhelyek és a velük együttműködő vállalkozások megismerhetik az NKFIH és az Agrárminisztérium 2021-től induló, új programozási ciklusra vonatkozó stratégiai törekvéseit, valamint a sikeres nemzetközi pályázatok benyújtásának támogatásához rendelt hazai erőforrásokat. A konferencia plenáris programját az NKFI Hivatal, az Agrárminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az Európai Bizottság képviselőjének előadásai alkotják olyan kiemelt tématerületekkel, mint az agroökológia, az élelmiszer-rendszerek, az erdészet, az energetika és a biofinomítás.

A plenáris előadásokat követően a résztvevők az öt kiemelt tématerület köré szerveződő workshopon kapnak lehetőséget arra, hogy a részesei legyenek az adott terület 2020 utáni forráselosztási stratégiájának és a kapcsolódó szempontrendszer kidolgozásának. A konferencia további részleteinek megismerésére és a regisztrációra ezen a linken van lehetőség.

Forrás: agrarszektor.hu