Mezőgazdasági hírek

Horgászok figyelem! Szigorú korlátozások jönnek hétfőtől

2021. november 15., hétfő

Horgászati korlátozások lesznek hétfőtől a Tiszán és a Tisza-tavon, november 15-től február 28-ig a Tisza-tó teljes területén tilos a harcsa horgászata, kifogása (megtartása) és a vízből történő kiemelése, valamint a vermelő halállományok védelme érdekében a szonár használata is – olvasható a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. tájékoztatása a cég honlapján.

A fentiek mellett ezekben az időszakban a vermelő kíméleti területeken a horgászat és a tartózkodás is tilos, csak az áthaladás engedélyezett – írták. A Tisza-tavon a kijelölt vermelő kíméleti terület a Dühös-lapos, azaz a 33-as főút hídja (Eger patak hídja), ettől a hídtól a rábolyi gátőrházig az Eger-patak medrének bal széle, a Kereknád, a Gémeskút és a Bocskoros híd által határolt terület – közölték. Kíméleti terület a Tisza folyón a 407 és 409 folyókilométer közötti szakasz, a Katamarán kikötő belső kikötőbejárata és a 423 folyókilométer közötti szakasz, valamint a 434 és 435 folyókilométer közötti szakasz – tájékoztattak.

A Tiszavalki- és a Poroszlói-medencében november 15-től február 28-ig horgászni csak természetes csalival és egyágú horoggal engedélyezett – hívták fel a figyelmet. A pergetés, valamint a két- és háromágú horog használata kizárólag az Óhalászi-Holt-Tiszán, a Füredi-Holt-Tiszán, a Nagy-Morotván, a Hordódi-Holt-Tiszán, a IX. és VI. számú öblítőcsatornán illetve a Szartos-árkon engedélyezett – olvasható a honlapon.

Forrás: agrarszektor.hu