Mezőgazdasági hírek

Fenntartható innovációkkal lehet nevezni

2021. november 5., péntek

Fenntartható innovációkkal összesen 1 millió eurónyi támogatásra pályázhatnak kezdő európai vállalkozások az EIT Community Booster programban – közölte a programot irányító Európai Innovációs és Technológiai Intézet (The European Institute of Innovation and Technology, EIT). 

A díjon a program nyertesei, összesen 20 vállalkozás osztozik majd egyenlő mértékben. A támogatásokat részben közvetlen kifizetésként kapják, részben olyan szolgáltatásokon keresztül, amelyekkel növekedési pályára állhatnak.

Olyan cégek jelentkezését várják, amelyek a városi élet, az ipar, a klímaváltozás, az élelmiszer-ágazat, jólét, egészség, életminőség területén kínálnak nemzetközi piacokon is versenyképes, de fenntartható megoldásokat.

A közlemény szerint az EIT Community Booster öt alprogramból áll. Az EIT Digital Accelerator a digitális átalakuláshoz kapcsolódó kezdeményezéseket, a Clean Cities ClimAccelerator az egészségesebb és tisztább városi környezetet eredményező újításokat, az EIT Food Accelerator Network a mezőgazdasági, élelmiszeripari vállalkozásokat támogatja. Az EIT Manufacturing Accelerator a gyártási folyamatok, a EIT Urban Mobility Accelerator pedig a nagyvárosi életmód átalakítását ösztönzi.

Jelentkezni december 17-ig lehet. A kiválasztás szempontjairól a program honlapján lehet tájékozódni.

A pályázat kapcsolódik az „új európai Bauhaus” kreatív és interdiszciplináris kezdeményezéshez, amely a művészet, a kultúra, a társadalmi befogadás, a tudomány és a technológia határán keres megoldásokat az EU fenntartható jövőjére. A kezdeményezés célja kézzelfoghatóvá tenni az életterekben a zöld megállapodás szellemiségét, és kollektív erőfeszítésre szólítja fel az érdeklődőket, hogy álmodjanak és építsenek meg egyfenntartható, befogadó és „szép” jövőt, amely az értelem és az érzelem igényeit egyaránt kielégíti.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu