Mezőgazdasági hírek

Február elsejétől igényelhető anyajuh támogatás

2021. február 3., szerda

Az anyajuhok utáni támogatási kérelmeket idén február 1. és március 22. között lehet benyújtani KIZÁRÓLAG elektronikus formában a Magyar Államkincstár által erre a célra kialakított felületen. A határidő letelte után a kérelem még 25 napig (április 16-ig) egyre csökkenő támogatási összeg mellett benyújtható.

A támogatás szakmai feltétele az állattenyésztésről szóló kormányrendeletben foglaltak szerinti szakszerű apaállat használat, illetve gondoskodni kell a tenyészetében tartott állatállomány juh-kecske ENAR (182/2009. FVM) rendelet szerinti tartós jelöléséről, folyamatos nyilvántartásáról és az adatok bejelentéséről az adatbázisba – írja a Magyar Állattenyésztők Szövetsége. Kizárólag az ENAR nyilvántartásban szereplő egyedek jogosultak támogatásra.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a birtokon tartási időszak – 100 nap – minden napján (2021.03.23-06.30.) meg kell lenni (a nyilvántartás szerint is) a megfelelő korú (2021. június 30-án éves kort betöltő) támogatásra jogosult állatlétszámnak, ezért az esetleges kiesésekre és elhullásokra is gondoljon a kérelem benyújtásakor.A támogatási kérelem benyújtásához a feltételek teljesítéséről igazolást ad ki a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség instruktora, melyet NEM KELL a kérelemhez csatolni, de 10 évig meg kell őrizni!!!

Kérjük, hogy az igazolással kapcsolatban időben hívja, keresse instruktorát!

A támogatások kifizetésére vonatkozó döntés az előző évek gyakorlatának megfelelően, legkésőbb 2022. június 30-ig várható.

Forrás: agrotrend.hu