Mezőgazdasági hírek

Élelmiszer-higiénia és -biztonság témában tart konferenciát a NAK

2018. december 30., vasárnap

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága által életre hívott „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében 2019. január 15-én az élelmiszer-higiénia és az élelmiszer-biztonság témakörét járják körbe az előadók.

Az élelmiszer-higiénia és -biztonság naprakész tudástára az élelmiszeripari szereplők számára elengedhetetlen. A vállalkozások mérete, valamint a vállalkozási folyamatok függvényében eltérően alkalmazzák az alapelveket, és eltérően próbálnak megfelelni a követelményeknek.

Ezeket felismerve, valamint a szakmai szempontokat és az élelmiszeripari előállítók igényeit figyelembe véve rendezi meg a köztestület Élelmiszeripari Igazgatósága az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében az élelmiszer-higiénia és az élelmiszer-biztonság témakörével foglalkozó tanácskozását.

A rendezvény célja a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatása, ismereteinek bővítése, valamint a hatékonyságuk növelése, ezáltal versenyképességük erősítése.

 

A rendezvény célja a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatása, ismereteinek bővítése – fotó: Shutterstock

A felmerülő témaköröket a vállalkozások méretétől függően a kamara két előadáskörben kívánja bemutatni a kis- és kisebb közepes, valamint a nagyobb közepes és nagyvállalatok részére. Az utóbbi csoportnak szánt esemény 2019. január 15-én Budapesten, a Rubin Wellness & Conference Hotelben lesz.

A konferencián alapvetően a higiénia és élelmiszer-biztonság fontosságán, a hatósági és vevői követelményeknek való megfelelésen és a digitalizáció szerepén lesz a hangsúly, így az előadásokban többek között szó lesz az ISO 22000:2018 szabványról, a digitális nyomonkövetés lehetőségeiről, valamint a gyártástechnológiában hasznosítható higiéniai és élelmiszer-biztonságot segítő megoldásokról.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A részletes meghívó és a regisztrációs link a NAK internetes portálján érhető el.

 

Forrás: agroinform.hu