Mezőgazdasági hírek

Ebből a traktorból a munka befejeztével sem szívesen szállnánk ki

2020. szeptember 14., hétfő
“Újra színre lépnek a gépek!” – szól a 33. Bábolnai Gazdanapok szlogenje, utalva a kiállításon “hadrendbe” állított legkülönfélébb mezőgépekre. Ahogy az lenni szokott, az idei rendezvényen is számos új típus mutatkozott be – köztük olyanok is, melyek kivételes komfortérzetet kínálnak a leendő tulajdonosoknak.

Fotó: Csatlós Norbert

A füves kiállítóterületen, a Kite Zrt. standjánál Kovalovszky Lajos marketing menedzserrel beszélgettünk a John Deere 7000-es traktorszériájának legújabb modelljéről, a 2020-as 7R 290-es traktorról. „A típust itt, a Bábolnai Gazdanapokon mutatjuk be először a nagyközönségnek. Érdemes tudni róla, hogy bár a legalapvetőbb dolgokhoz nem nyúlt hozzá a gyártó, mégis számos ponton újult meg: átalakult a formavilág, a motortér, a komfort terén pedig egészen új élményeket kínál a leendő tulajdonosoknak”- utalt a szakember a megújult fülkére.

Fotó: Csatlós Norbert

Mint mondta, a 290 lóerős traktor egyebek mellett egy teljesen új, masszázsfunkcióval rendelkező ülést is kapott, ez pedig egyáltalán nem számít megszokottnak a mezőgazdasági gépek terén. A kiállítás színsorától nem messze található a Multiva Magyarország Kft. standja is, ahol Mező Sándor sales manager hívta fel a figyelmünket a Forte FX300 típusú direktvetőgépükre, aminek a 3 méteres változatot hozták el a kiállításra. „Független csoroszlya-felfüggesztéssel rendelkezik; leköveti a talajfelületet, így rendkívül precíz magelhelyezésre képes.

Ez egy kombi vetőgép, ezért vetőmag és műtrágya egy munkamenetben történő kijuttatására is alkalmas” – részletezte. Szavai szerint a 3800 literes tartállyal rendelkezik, ami 10 hektárnyi területre elegendő műtrágya és vetőmag betankolására elegendő. Elmondta továbbá azt is, hogy az egyébként a prémium szegmensbe tartozó gép sorra teszi a műtrágyát, a vetőmag alá 2 centiméterrel, e technológiával pedig erősebb gyökérzónával rendelkező növény nevelhető ki.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu