Mezőgazdasági hírek

Döntött a hivatal: még egy évig elvégezhető az online járványvédelmi képzés

2019. december 11., szerda
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) további egy évvel meghosszabbította az afrikai sertéspestissel (ASP) kapcsolatos online járványvédelmi képzést.

2019. január 14-e és december 2-a között 10084-en éltek az online elvégezhető ASP járványvédelmi képzéssel a NÉBIH tájékoztatása szerint. A hivatal a képzést az Országos Magyar Vadászati Védegylet kezdeményezésére tette online is elvégezhetővé, és ebben a formában teljesíthető a vizsga is, derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) honlapján megjelent közleményből.

A fejlesztés előzménye, hogy a Védegylet 2018 őszén javasolta a hivatalnak a vonatkozó rendelkezések által előírt képzés és vizsga átültetését elektronikus (e-learning) felületre. Ennek oka az volt, hogy több területi vadászszövetség jelezte: az oktatások a szervezők számára idő- és forrásigényesek voltak, adminisztrációs terhet, a képzésben résztvevők számára pedig általában munkaidőben többletelfoglaltságot jelentettek.

A képzés elvégzésére eredetileg 2019. december 13-áig lett volna lehetőség, azonban a körülményekre való tekintettel a NÉBIH további egy évig, 2020. december 15-éig működteti a rendszert, így minden érdeklődő a számára megfelelő időpontban, otthonról is elvégezheti az interneten.

A járványvédelmi képzésre regisztrálni, valamint a képzést megkezdeni ezen a linken lehet.

A regisztrációhoz és a rendszer használatához szükséges egyéb információk itt érhetőek el.

Forrás: agrarszektor.hu