Mezőgazdasági hírek

Corteva sikerek az AGROmashExpo-n

2022. február 9., szerda

A Corteva Agriscience innovatív termékei elsöprő sikert arattak az év első nagy agrártalálkozóján az AGROmashEXPO-n. A vállalat prémium oklevelet kapott a ViballaTM gyomírtószer termékéért a Nemzetközi Termékfejlesztési díj Input kategóriában. A Gabonatermelők Országos Szövetsége által rendezett Szántóföldi Szakmai Napok keretén belül a kukorica posztregisztrációs ajánlati fajtakísérletekben a Pioneer® P8834 hibridkukoricája elnyerte az első helyezést a kukorica szemtermés eredmény kategóriában, az igen korai éréscsoportban.

A Corteva Agriscience gyomirtó szere, amely oklevelet kapott a Nemzetközi Termékfejlesztési díj Input kategóriában, a ViballaTM a parlagfű elleni védekezésben hozott átütő megoldást a napraforgótermelőknek és az egész társadalomnak. A legfőbb bírálati szempontok között szerepelt többek között a termék újszerűsége, a környezetre gyakorolt hatása, a termék innovatív szerepe az agráriumban és alkalmazhatósági értéke a gyakorlatban.

A Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által koordinált posztregisztrációs kísérletek alapján összeállított évente megújuló ajánlati fajtalista a vetőmagok legjobbjait gyűjti össze és kiváló útmutató a gazdálkodóknak a kiemelkedő minőségű vetőmagok kiválasztásához a termelékenyebb gazdaság eléréséhez. A Corteva Agriscience Pioneer® kukoricavetőmag hibridjei közül három is bekerült a legjobbak közé. A legjobbaknak járó okleveleket és emlékplaketteket Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke és Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke adta át a rendezvényen.„Nagy elismerés a díjazottak között lenni az AGROmashEXPO mezőgazdasági kiállításon. Ezek a díjak jól mutatják azt a törekvést, hogy milyen sokféle módon tudunk reagálni és pozitív befolyást gyakorolni mind a környezetünket, mind a gazdálkodók tevékenységét érintő újabb és újabb kihívásokra. A csúcstechnológia eszközeinek felhasználásával az innováció legújabb eredményeit tudjuk elhozni a magyar gazdálkodók számára.” – mondta Borsos László a Corteva Agriscience magyarországi ügyvezető igazgatója.

A Corteva a következő kategóriákban érte el a magas elismeréseket:

Nemzetközi termékfejlesztési díj Input kategória: Viballa™ gyomirtó szer

A parlagfű elleni védekezés már egész évben fennálló kötelezettség. A parlagfű elszaporodásának visszaszorítása és az egészséges környezet biztosítása, közös cél. A Viballa™ gyomirtó szer egy parlagfű ellen kiemelkedően hatékony új, posztemergens megoldás a napraforgóban. Jelenleg, az egyetlen készítmény a piacon, ami alkalmas a parlagfű megfékezésére akkor, amikor a többi gyomirtószer kijuttatása már nem lehetséges. Használatával csökkenthetőek a közegészségügyi és gazdasági kockázatok. Ez az innovatív termék új hatásmódot hoz a napraforgó gyomirtásba, ezért a rezisztencia megelőzésének is hatékony eszköze.

Forrás: agroforum.hu