Mezőgazdasági hírek

Borpromóció elindítását tervezi az Agrárminisztérium

2019. szeptember 9., hétfő

Borpromóciós program elindítását tervezi az Agrárminisztérium, a Magyar Turisztikai Ügynökség pedig magyar borászat új arculatának kidolgozását végzik.

A minőségi borok értékesítésének támogatására 3,5 milliárd forintos borpromóciós program indítását tervezi az agrártárca – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön a 28. Budapest Borfesztivál megnyitóján – írja az MTI.

A támogatás már folyamatban van, a magyar borok így egyre népszerűbbé válnak külföldön is 

Hozzátette: a borágazatban erős a verseny, a programmal a tárca segíteni kívánja a magyar, jó minőségű borok értékesítését az európai uniós belpiacon és a harmadik országokban. Feldman Zsolt kiemelte, a magyar borászatok beruházásának, technológiai fejlesztésének támogatására a Vidékfejlesztési Programban eddig 35 milliárd forintot ítéltek meg, és további 10 milliárd forintnyi támogatás bírálata van folyamatban. Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a megnyitón kiemelte, a magyar borászat új arculatának kidolgozását végzik. Az MTÜ promóciókkal segíti az országban megtermelt borok sikerességét a külpiacokon.

Forrás: agrotrend.hu

Share