Blog


22
szept

Beszámolónk az idei Bábolnai Gazdanapok eseményeiről

2023. szeptember 22., péntek
Idei Bábolnai Gazdanapok

Az idei Bábolnai Gazdanapok kiemelkedő események sorozatával csábította a látogatókat. A rendezvény során számos érdekes tapasztalatot szereztünk.

Az idei Bábolnai Gazdanapok

Az idei Bábolnai Gazdanapok már a 36. alkalom volt, hogy megrendezésre kerülhetett ez a mindig sikeres agrárrendezvény.

Ez a hosszú múltra visszatekintő mezőgazdasági esemény továbbra is követte a tradíciókat.
Ugyanakkor a kiállítás alkalmazkodott az agrárszakma változó igényeihez.

Az Agrárközösség standján minden látogató számára lehetőség nyílt arra, hogy részletesebben megismerje:

  • mentorprogramunkat,
  • az agrárlízing kínálatunkat,
  • és számos más szolgáltatásunkat is.
  • emellett részt vettünk egy izgalmas kerekasztal beszélgetésen is.

Szombaton rengeteg családos látogatója volt az eseménynek. Bár az egész nap folyamán nem voltak egyenletesen jelen, inkább hullámokban érkeztek, de délelőtt igen sokan voltak kíváncsiak a rendezvényre.

Kapcsolatépítés a gazdákkal

A rendezvény során szoros kapcsolatot építettünk ki az agrárszektorban tevékenykedő gazdákkal.

Közel 25 gazdával beszélgettünk, és 18 lead-et is begyűjtöttünk, standunkhoz célirányosan gyűltek az érdeklődők.

A mezőgazdaság fiatalabb generációja

Az eseményen különösen feltűnő volt a sok fiatal, és nagy volt az érdeklődés a Fiatalgazda pályázat iránt. Meglepő volt, hogy a pályázati feltételekkel ugyan nem voltak tisztában, de a lehetőségről már tudomást szereztek.

Agrárközösség és a “nagy” gazdák

Több nagyobb, 300-400 hektáros területen gazdálkodó személlyel is sikerült beszélgetnünk, és terveink szerint személyes tárgyalásokat is folytatunk velük a jövőben.

Egyre népszerűbb az E-Permetezési App

Az e-permetezési alkalmazás sokak érdeklődését felkeltette. A gazdák már most felkészülnek a 2024-es változásokra, és látják, hogy az alkalmazás milyen fontos szerepet játszik a jövőbeli munkájuk során.

A helyzet ismerete már meglévő tudás volt számukra, így nem volt szükség részletes tájékoztatásra.

Családok és Agrár Kapcsolatok

Az érdekes megfigyelés, hogy sok család a pörgető játék miatt látogatott el a rendezvényre, de a beszélgetések során kiderült, hogy a családban agrárkapcsolatok is vannak. Ennek köszönhetően új kapcsolatokat tudtunk építeni, és értékes üzleti lehetőségeket találtunk.

Szakemberek és a gazdák

Az esemény során nagy hangsúlyt fektettünk a szakértői hozzáértésre. Vera, aki saját gazdaságáról és az agrárközösség tapasztalatairól mesélt, pozitív fogadtatásban részesült a gazdák körében. A látogatók örültek annak, hogy nem csak “hostessek” álltak a stand mögött, hanem valódi szakemberek és gazdák, ami a jövőben is fontos szempont lesz.

Nemzetközi érdeklődés

Érdekességként megjegyezzük, hogy több látogató is Szlovákiából érkeztek hozzánk. Ez is azt bizonyítja, hogy a Bábolnai Gazdanapok régióhatárokon túlra is vonzzák a gazdákat.

Hobbi gazdák

Több kisebb “hobbi” gazda is megjelent a rendezvényen, akik kis területen gazdálkodnak, és szintén érdeklődtek az agráriumban történő fejlesztések iránt.

A Bábolnai Gazdanapok idén is izgalmas és eredményekkel teli rendezvény volt, ahol sikerült sok értékes kapcsolatot kiépítenünk és információt megosztanunk a gazdákkal. Bizakodva várjuk a következő évet és a rendezvény folytatását.