Mezőgazdasági hírek

A Magyarok kenyere program az összetartozás ünnepe

2022. augusztus 3., szerda

Régóta nem látott és nem tapasztalt, különleges helyzetben van ebben az évben egész Európa, így Magyarország is. A háborús konfliktus okozta válsághelyzet mellett a rendkívüli aszállyal is meg kell küzdeni – fogalmazott köszöntőjében Feldman Zsolt Kunhegyesen, a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program keretében rendezett búzaösszeöntés ünnepén.

Feldman Zsolt beszélt arról is, hogy a kormány elkötelezett az agráriumból élők megsegítésében. Nem véletlenült alakult meg az Aszály veszélyhelyzeti operatív törzs, amely az aszályhelyzet és az energiaárak mezőgazdaságban okozott következményei kezelésére jött létre, tegnap meg is tartva első ülését. Amikor megfordul a világ körülöttünk, amikor háború dúl határaink közelében, és energiaválság fenyeget, a magyar gazdák erőt meríthetnek az eddig elért eredményekből, egyebek között a Magyarok kenyere program sikeréből. Biztosak lehetnek abban, hogy a magyar kormány érti és érzi a mostani nehéz helyzetet felelősséggel képviselte eddig is a magyar gazdák érdekeit.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunhegyesen tartott búzaösszeöntés ünnepén Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke jelentős sikerként értékelte, hogya rendkívül rossz betakarítási eredmények ellenére a megyében idén 104 tonna búzát ajánlottak fel a gazdák.

Mint fogalmazott, a 700 éves történelmi múltjára büszke település örömmel adott helyszínt a Magyarok kenyere program lebonyolításához, ezzel is hozzájárulva a Kárpát-medencében rászorulók megsegítéséhez.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu