Mezőgazdasági hírek

A hazai dinnyét népszerűsíti az agrárkamara

2021. július 22., csütörtök

A hazai dinnye népszerűsítése lesz a célja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara immár hagyományos rendezvényének, a gyümölcskóstoltatásnak. Az évek óta vissza-visszatérő dinnyekóstolóra pénteken 9 és 11 óra között várják az érdeklődőket a pécsi Kossuth tér nyugati részére. A kamara akciója minden évben nagy népszerűségnek örvend.

Amikor elkezdődik az ormánsági dinnye szedése a vajszlói, sellyei földeken, onnantól érdemes nyitott szemmel járnunk a piacokat, keressük a zamatos, finom ormánsági gyümölcsöt, hogy mi magunk se csalódjunk, és egyben ezzel is támogassuk a helyi termelőket – írja a bama.hu.

Hogy felhívják a figyelmet a jó minőségű magyar gyümölcsre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete közös sajtótájékoztatót is tart, így a résztvevők nem csak kóstolót kaphatnak az első ormánsági görögdinnyékből, hanem információkat is arról, hogy milyen volt az idei termőszezon.Érdemes nyitott szemmel járnunk a piacokat az ízletes dinnyéért

A rendezvény rávilágít arra is, hogy milyen nagy mennyiségben és jó minőségben érhetőek el az idénygyümölcsök és zöldségek a megyei termelőknél. A szervezetek a következő időszakban is ösztönzik a közétkeztetőket, hogy kínálatukba emeljenek be minél több helyben megtermelt, egészséges idénygyümölcsöt.

Megyénkben mintegy 130 hektáron termelnek görögdinnyét, szezononként mintegy 5–6 ezer tonna gyümölcsöt takarítanak be és árusítanak. A szezon kezdetével keressük majd a gyümölcsökön a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének piros-fehér-zöld matricáit. Ezeken fel van tüntetve, hogy melyik megyében termett a gyümölcs, illetve a termelő kódszáma is látható.

Forrás: agrotrend.hu