Mezőgazdasági hírek

A Corteva AgriscienceTM az elsők között használja az innovatív mobil robotokat

2021. szeptember 1., szerda

A Corteva Agriscience azon dolgozik, hogy új magasságokba emelje a mezőgazdasági robotikát a Boston Dynamics Spot robotjával. A vállalat az elsők között van a mezőgazdaságban, amely ezt az innovatív és élvonalbeli platformot használja arra, hogy sétáljon a kukorica-, a napraforgó- és egyéb növénysorok között.

A robotnak lehetősége van új vetőmag- és növényvédelmi megoldások terepi tesztelésére, mivel rengeteg adatot begyűjthet, támogathatja az új növényvédelmi fejlesztések alkalmazását és ellenőrizheti a műveleteket. A Spot robot számos képessége segíthet a Corteva-nak jobban megérteni a növények fejlődési folyamatait és összetett tulajdonságait, hogy támogassa a kutatási és fejlesztési folyamatokat.

Fotó: Corteva Agriscience

A Corteva Henry A. Wallace (a Pioneer® alapítója) szeretett anatóliai juhászkutyái után Anatolijnak („Annie”) nevezte el robotját. Annie folyamatosan képes dolgozni olyan környezetben, ahol egyenetlen felületek és magas napi hőmérséklet van, így megvédve a Corteva Agriscience alkalmazottait a potenciálisan veszélyes helyzetektől.Ez a könnyű és hordozható robot egy újabb példa arra, hogy a Corteva bátran bővíti a tudomány határait a biztonság és a fenntarthatóság növelésének érdekében.

Annie közvetlen érzékelési képességei és, hogy képes bizonyos cselekvéseket végrehajtani egy adott parcellán, vagy az egyes üzemekben, segítenek újragondolni a munkafolyamatok és -módszerek eddigi gyakorlatát.” – mondta Geoff Graham, a Corteva Agriscience vetőmag fejlesztési vezetője. “A robot óriási potenciállal rendelkezik, azáltal hogy képes a növénysorok között navigálni, eszközöket húz és hordoz magával, közben adatokat gyűjt és hatékonyabban alkalmazza a vegyszereket, ezzel még tovább bővítjük megoldásainkat, amiket a gazdáknak nyújthatunk.” A Spot robotok automatizálják az érzékelést és az ellenőrzést, korlátlan számú adatot rögzítenek, amelynek elemzésével biztonságosabbá, hatékonyabbá és kiszámíthatóbbá teszik a munkát.

Fotó: Corteva Agriscience

A Corteva a kezdeti koncepcióbizonyításhoz és a pontos GPS-irányítási technológiák integrálásához a Spot robotplatformba, együttműködik a Trimble-lel, a fejlett helyalapú megoldások vezető szállítójával, hogy maximalizálják a termelékenységet és növeljék a jövedelmezőséget. A három vállalat közösen kifejlesztett megoldása egyesíti a Spot robot egyedülálló mobilitását a Trimble autonóm navigációs képességeivel és a Corteva innovatív megközelítésével, amely segít a gazdáknak leküzdeni a mezőgazdaság kihívásait.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu