Mezőgazdasági hírek

A burgonyatermelők boldogulását segítené a McDonald’s

2020. szeptember 30., szerda

A brit burgonyatermelők támogatása érdekében fogott össze a McDonald’s és a javarészt burgonyatermékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó McCain Foods. A felek amellett, hogy mentőövet kívánnak nyújtani a gazdálkodóknak az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodáshoz, a Brexit okozta nehézségek leküzdésében is támogatnák őket.

A gyorsétteremlánc a vele partnerségben álló 23 ezer brit gazdálkodó támogatásáról tett ígéretet a napokban. Mint azt hangoztatták, a McCain Foods-szal hosszú ideje együttműködnek, most pedig egy új kezdeményezésbe fogtak: létrehoztak egy egymillió fontos – nagyjából 400 millió forintos – fenntartható támogatási alapot a burgonyatermelők segítése céljából.

A többi közt a talajminőség javításában, a vízgazdálkodásban fejlesztésében, valamint a növények ellenálló képességének fokozásában kívánnak segíteni az érdekelteknek. A keretösszegből mindemellett az ezekkel a témákkal foglalkozó tudományos kutatásokat is finanszírozzák majd. „Rajongunk a burgonyáért, éppen ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy fenntartható, kifizetődő jövőt biztosíthassunk a burgonyatermelők számára” – nyilatkozta Daniel Metheringham, a McCain Foods mezőgazdasági igazgatója.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu