Blog


22
szept

2019-2023. ÖKO program résztvevő ügyfelei figyelem!

2023. szeptember 22., péntek
ÖKO program

Alapesetben az ÖKO program résztvevő ügyfeleinek kötelezettségvállalásának időszaka 2019. január 1-től 2023. december 31-ig tart. Amennyiben a támogatást igénylő él a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, akkor egy évvel meghosszabbítható 2024. december 31-ig.

További 1 évvel meghosszabbítható a már futó ÖKO program!

Az ÖKO programban részt vevő és támogatást igénylőnek a képzési kötelezettséget a kötelezettségvállalási időszakban egyszer, 2023. december 31-ig kell teljesítenie. Függetlenül attól, hogy a kedvezményezett él-e a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbításának lehetőségével, vagy sem.

Mi történik abban az esetben, ha a kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítási idejére esik a kötelezettség átadása? A képzési kötelezettséget 2024. december 31-ig kell teljesítenie a támogatást igénylőnek. Kivéve, ha már 2019. január 1-től ökológiai gazdálkodási támogatásban részesült, úgy a képzést 2023. december 31-ig kell teljesítenie.

Kik élhetnek az ÖKO program hosszabbítással?

Akik a kérelem beadásának időpontjában részt vesznek a programban. A kötelezettségvállalási időszak meghosszabbítását a Magyar Államkincstár által közzétett elektronikus formanyomtatvány Ügyfélkapun keresztül történő benyújtásával kérelmezhető: október 16-tól 2023. november 15-ig terjedő időszakban.

Miről rendelkezhetnek a kedvezményezettek?

Arról rendelkezhetnek, hogy támogatásba vont teljes területük vonatkozásában élnek a kötelezettségvállalási időszak egy évvel történő meghosszabbításának lehetőségével, ugyanakkor január 15-ig lehetőség nyílik bármelyik teljes kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület visszavonására is.

Kiegészítés

Kiegészítés

A meghosszabbítás előtti támogatási jogviszony során megállapított meg nem felelések nem kerülnek figyelembevételre a hosszabbítás évében megállapított meg nem felelésekre hozott szankciók esetében. Továbbá, a hatodik év vonatkozásában megállapított meg nem felelések, illetve visszavonási kérelmek alapján keletkezett visszakövetelések nem érintik az első 5 év kifizetéseit.