Mezőgazdasági hírek

Rekordösszegű támogatást kap a magyar agrárium: mire számíthatnak a gazdák?

2021. március 10., szerda

Március 17-én online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen közvetlen támogatások és vidékfejlesztési pályázatok állnak majd a gazdák rendelkezésére 2021-ben, mit kínálnak a bankok az agrár-és élelmiszeripari vállalkozások számára, illetve mik a magyar agrárgazdasági kilátásai a Közös Agrárpolitika 2021-2027-es éveiben. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a résztevők az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a hazai bankszektor képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, milyen új banki termékek, garanciaprogramok és támogatások várhatók idén az agráriumban, valamint mire kell felkészülniük a gazdáknak a Közös Agrárpolitika 2021-es és 2022-es évekre vonatkozó átmeneti időszakában.  

A koronavírus-járvány jelentősen felértékelte az agráriumot és az élelmiszeripart a bankok szemében, hiszen a mezőgazdaság a válsághelyzetben is megbízható ágazatnak bizonyult. A járvány okozta likviditási gondok tompítása érdekében 2020-ban több új agrárhitel-konstrukció is született, módosultak a már futó finanszírozási programok feltételei, valamint több új támogatási lehetőség is megjelent az agrár-és élelmiszeripari vállalkozások számára. Emellett januárban az is kiderült, hogy a Közös Agrárpolitika (KAP) uniós és hazai forrásai révén 2027-ig összesen 7537 milliárd forint érkezik a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére.A Portfolio Agrár Klub áttekintéséhez kattintson ide>>

A március 17-ei online Portfolio Agrár Klub azt mutatja be, milyen új hitel-és finanszírozási programokra számíthatnak a gazdák 2021-ben, illetve mit kínálnak a bankok az agrár-és élelmiszeripari vállalkozások számára. Szó lesz arról is, milyen közvetlen támogatások, vidékfejlesztési pályázatok és új felhívások állnak majd az ágazati szereplők rendelkezésére idén, illetve mire kell felkészülniük a gazdáknak a Közös Agrárpolitika 2021-es és 2022-es évekre vonatkozó átmeneti időszakában. A rendezvényen a résztevők az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a hazai bankszektor képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, milyen új banki termékek, garanciaprogramok és támogatások várhatók idén az agráriumban, valamint mik a magyar agrárgazdasági kilátásai a Közös Agrárpolitika 2021-2027-es éveiben.

Az előadók listáját itt tekintheti meg>>

A Portfolio Agrár Klub teljes programját itt érheti el>>

A Portfolio Agrár Klub egy olyan sorozat, amely időről időre az agrárium legfontosabb és legaktuálisabb témáival foglalkozik, és tárgyalja meg azokat szakértők segíségével. A 2020-ban megrendezett klubokon foglalkoztunk többek között az agráradózással, valamint a vírusválságban megnyíló új agrárpályazatokkal, 2021-ben az első online Agrár Klubon pedig az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvény szabályait, illetve az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat elemeztük ki. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A jelentkezési feltételekről itt tájékozódhat>>

Forrás: agrarszektor.hu