Precíziós átállás a gazda szemével | 1. epizód: egy Bács-Kiskun megyei családi gazdaság

“Az Agrárközösségnél például több mint 300 gazdaság adatai alapján dolgoznak, ami olyan, mintha egy gazda 300 évre visszamenőleg meg tudná mondani, mit és hova vetett, milyen talajerő-utánpótlást végzett, és milyen termésátlagokkal dolgozott.”

Nemes Gergely 2012 óta családi gazdálkodó. Nővéréékkel közel 200 hektáron végeznek általános szántóföldi növénytermesztést, illetve van egy kisebb kertészetük is. Gergelyék részt vesznek az Agrár-környezetgazdálkodási programban (AKG), valamint a precíziós átállást segítő pályázaton is indultak. A Bács-Kiskun megyei gazdaság precíziós átállását az Agrárközösséggel karöltve valósítják meg. Tanácsadó cégünk a pályázatírástól a korszerűsítésen át a gazdálkodási adatok begyűjtésében és elemzésében is segíti őket.

A Magyar Mezőgazdasággal közösen indított Precíziós átállás a gazda szemével című műsorunk első epizódjából kiderül, milyen kihívásokkal kell szembenézni az átállás során, és pontosan milyen támogatást tud nyújtani mindenben egy profi szaktanácsadó!