Mezőgazdasági hírek

Pályázati szezON!

2020. június 24., szerda

Hamarosan érkeznek -80 milliárd forint kerettel -a nagy hozzáadott értéket jelentő állattenyésztés és a kertészeti ágazat számára kiírt beruházási pályázat(ok)

Szeretnél pályázni, de nem tudod, hogy mivel lehet jogosultságot szerezni?

Mi összeszedtük Neked a legfontosabb kritériumokat!

 

Ha évek óta gazdálkodsz, akkor a legutolsó lezárt üzleti évedben az üzemméretednek el kellett érnie a 6000 euro STÉ-t.

Hogy mit jelent ez? Példák: éves átlagos állatállomány létszám alapján 4 tejhasznú tehén vagy 90 db anyajuh, kertészet: 0,2 hektár zöldségféle fóliában, vagy üvegházban vagy 2 hektár csemegeszőlő ültetvény)

Bizonytalan vagy az üzemméreted számításában, mi szívesen kiszámoljuk Neked!

Várható további kritérium: a megelőző teljes lezárt üzleti évben – fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben – árbevételed  legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.  Mint minden korábbi beruházási pályázatnál, itt is várhatóan független könyvvizsgálói nyilatkozattal kell alátámasztani a min. 50%-os mezőgazdasági árbevétel meglétét egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok esetében.

Hogyan tudsz időben felkészülni a pályázatra?

Nagyon gyakran ott csúszik el –egy egyébként ígéretes projekt-, hogy a terveztetés, dokumentumok gyűjtése nem történik meg időben, így a pályázó gazda, tervező, árajánlatadó és a pályázatíró részéről is kapkodva, nem átgondoltan kerül összekészítésre, benyújtásra a pályázat. Ilyenkor sajnos jelentős lehet az a költség, amelyet a pályázók belefektetnek egy sikertelen, végeredményben nem megvalósuló projektbe.

Az Agrárközösség Kft munkatársai segítségedre lesznek abban, hogy nem kapkodva, hanem precízen összekészítve, és ami talán a legfontosabb: időben, felesleges költségeket elkerülve kerüljön benyújtásra a pályázatod!

Jelentkezz ingyenes előminősítésünkre és várd nyerő készültséggel a pályázati szezont!

Melyik pályázatok érdekelnek? Kattints láthatod a részleteket és visszahívunk az előminősítés eredményével!

 

Állattenyésztés

Kertészet