Mezőgazdasági hírek

Nyílnak a pénzcsapok: 5 milliárdot osztanak szét a magyar gazdák között

2022. május 18., szerda

Megnyílt a Széchenyi 2020 keretében megjelent, VP3-14.1.3-22 kódszámú, a „Kiskérődző állatjóléti támogatás” című pályázati felhívás támogatási kérelem benyújtási időszaka. A támogatási kérelmek 2022. május 16. és 2022. június 16. között nyújthatóak be.

Megkezdődött a Széchenyi 2020 keretében megjelent VP3-14.1.3-22 kódszámú, a „Kiskérődző állatjóléti támogatás” című pályázati felhívás támogatási kérelem benyújtási időszaka. A támogatási kérelmet kizárólag elektronikus úton, a Magyar Államkincstár honlapján keresztül elérhető elektronikus űrlapkitöltő felületen, 2022. május 16. napjától 2022. június 16. napjáig lehet benyújtani. A határidők elmulasztása jogvesztő hatályú! A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5 milliárd Ft. – írja a NAK

A támogatás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak:

  • Technológiába épített körömápolás
  • Endoparazita (belső élősködők) fertőzöttség ellenőrzése
  • Ektoparaziták (külső élősködök), valamint legyek, szúnyogok, nyüvek elleni védekezés
  • Ásványi anyag kiegészítés alkalmazása.

A támogatási kérelmek kapcsán további információ a Magyar Államkincstár honlapján, vagy az ugyfelszolgalat@mvh.allamkincstar.gov.hu e-mail címen érhető el. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdász hálózatán keresztül segíti a gazdálkodókat a kérelmek benyújtásában.

Forrás: agrarszektor.hu