Megjelenéseink

Naprakész szaktudás, képzett szakemberek a helyi mezőgazdasági vállalkozók szolgálatában

2019. július 4., csütörtök

A kalocsai tagirodával is rendelkező Agrárközösség hálózat gazdálkodók számára kínál különböző háttérszolgáltatásokat. A kalocsai iroda sikerét jelzi, hogy segítségükkel az utóbbi két-három évben mintegy 2, 5 milliárd forintot sikerült a környékbeli gazdálkodóknak európai uniós pályázatokon elnyerniük. Az iroda tevékenységéről, szolgáltatásaikról Szigeti Tamás irodavezetőt kérdeztük.

 

– Mi is pontosan az Agrárközösség és mivel foglalkozik?

– Az Agrárközösség egy olyan háttérintézmény, amely főként mezőgazdasági vállalkozókkal foglalkozik, de egyéb kis- és középvállalkozásokat is segít a vidéki térségben. Maga az Agrárközösség országos hálózata egy évtizede működik, de igazi fejlődésnek 2013 körül indult. Jelenleg, 2019 nyarán, több mint 1300 ügyfelünk van, hat irodával rendelkezünk: Hatvanban, Békéscsabán, Kecskeméten, Hódmezővásárhelyen, Budapesten és Kalocsán, de tervezünk Debrecen és Pécs környékén egy-egy tagirodát nyitni.

Amire talán a legbüszkébbek, hogy

EDDIG TÖBB MINT TÍZMILLIÁRD FORINTOT SIKERÜLT ELNYERNIE A HOZZÁNK FORDULÓ VÁLLALKOZÓKNAK EURÓPAI UNIÓS FORRÁSOKBÓL, AMELYBŐL MEGKÖZELÍTŐLEG 2,5 MILLIÁRD FORINTNYI CSAPÓDOTT LE KALOCSÁN AZ ELMÚLT ÉVEKBEN. 

Azt valljuk, a gazdálkodó azzal foglalkozzon, amihez igazán ért, azaz a gazdálkodáshoz. Az adminisztrációs feladatokat, háttérmunkákat – amely alatt egyebek mellett pályázatírásra, szaktanácsadásra, könyvelésre gondolok – bízza teljes mértékben ránk. Mi mindezt a szaktudásunkkal, képzett szakembereink segítségével naprakészen el tudjuk látni.

– Pontosítsuk, hogy milyen szolgáltatásaik vannak!

– Nyolcféle tevékenységet folytatunk. Legfontosabb, ahogy imént említettem is, a pályázatírás, a projektmenedzsmenttel kiegészítve, a mezőgazdasági könyvelés, a szaktanácsadás és adminisztráció. Ezen kívül partnereink, alvállalkozóink segítségével finanszírozásban, biztosítási ügyintézésben támogatjuk a hozzánk fordulókat. Szakmai rendezvényeink vannak, de jogi szolgáltatást is kínálunk.

 – Mi az amiben mást, többet kínálnak, mint a hasonló profilú vállalkozások és miért jó önökhöz fordulni?

– Pontosan ilyen intézmény nemigen van a környéken. Pályázatíró egyáltalán nincs, akad olyan, amelyik jogi tanácsadással vagy szaktanácsadással foglalkozik, de ezt a fajta komplett szolgáltatáscsomagot csak mi kínáljuk. Azért éri meg hozzánk fordulni, mert nálunk egy helyen mindent el tudnak intézni a gazdálkodók. Amiben úttörők vagyunk, az a növényvédelem és a drónos precíziós gazdálkodás. Az idei, 2019-es még kísérleti év a drónos technológia tekintetében, de utána robbanásszerűen el fog terjedni itthon. Amíg a jogi háttere nem tisztázódott, addig mi egyelőre az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ kísérleti szerveként működünk.

Forrás: kalohirek.hu