Megjelenéseink

Műszerekre költi el az adományt a kórház

2017. szeptember 8., péntek
A Szakmár melletti Kistény-majorban a közelmúltban rendezett mezőgazdasági kiállításon jótékonysági tombolasorsolást hirdettek a szervezők. A gazdanap programját összeállító Agrárközösségi Iroda a nyereményszelvényekből befolyó teljes bevételt a Kalocsai Szent Kereszt Kórház alapítványának utalta át.
Dr. Mócza György, az intézmény főigazgató-helyettese a napokban egy szűk körű ceremónián köszönte meg a nagyvonalú felajánlást.

A kórház helyi vezetője elismerő díszoklevelet adományozott a jótékonysági akciót kitaláló és megvalósító Szigeti Tamásnak, az Agrárközösség munkatársának, majd leszögezte: alapítványuk talán legfontosabb célja, hogy pénzt gyűjtsön olyan orvosi műszerek beszerzésére, amelyekkel jelenleg nem rendelkeznek, vagy a most használatban lévők már erősen csereérettek. Biztosított mindenkit a sajtónyilvános eseményen, hogy ezúttal is betegellátást segítő eszköz vásárlására költik az adományt, amit a gazdanap résztvevői adtak össze a tombolavásárlással.

– Az idei rendezvényen azt szerettük volna elérni, hogy legalább kétszer annyi látogató jöjjön el, mint tavaly. Ez sikerült: több mint ötszázan fordultak meg a Kistény-­major területén, így nagyobb lett az az összeg is, ami a tombolából befolyt – mutatott rá az oklevél átvétele után Szigeti Tamás. – Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a gazdanapról, amit most már biztosan minden évben megrendezünk majd. Szeretnénk további szakmai napokat is szervezni a város környékén – vázolta a terveket, hozzátéve: neki személyesen is szívügye a kalocsai kórház, amelynek alapítványát a jövőben sorra kerülő eseményeken ugyancsak támogatni fogják, a mostani tombolához hasonló módon.
forrás: napi-hirek.hu