Megjelenéseink

Háromszázezer forint támogatás a Kalocsai Szent Kereszt Kórháznak – Az Agrárközösség gazdanapján résztvevők adománya

2018. szeptember 27., csütörtök

Nagy szabású innovációs és gazdanapot tartott a budapesti székhelyű, de Kalocsán is kirendeltséggel rendelkező Agrárközösség szeptember 14-én, pénteken. A 152 gazdálkodó részvételével a Kék Duna Vendéglőben és környezetében megtartott eseményen dr. Nagy István agrárminiszter, Font Sándor országgyűlési képviselő mellett más, az agráriumban ismert személyiség is előadást tartott. A Gazdanapon a monitoring és permetező drón, traktorok, autók bemutatását, étel- és italkóstolót, a pálinkaversenyt követően tartották a jótékonysági tombolát a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza részére.

Az Agárközösség hagyományosan jól szervezett, ezúttal az agrárgazdaság innovációs kérdéseivel foglalkozó Gazdanapján a résztvevők számát tekintve jelentősnek nevezhető, jótékonysági tombolából befolyt összeg gyűlt össze. A gazdálkodók 250 ezer forint értékben, személyenként tetszés szerinti összegért vásároltak tombolát annak ismeretében, hogy ezzel a Kalocsai Szent Kereszt Kórházat támogatják.

Török Gyula, az Agrárközösség ügyvezetője ezt az összeget további 50 ezer forinttal kiegészítette, így a Gazdanapon résztvevő dr. Mócza György, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház vezetője összesen 300 ezer forint adományért mondott köszönetet az elsősorban Kalocsáról és környékéről érkezett gazdálkodóknak.

A főigazgató-helyettes elmondta: a befolyt összegből kis értékű, de a gyógyításhoz a nagyobb értékűekhez hasonlóan nélkülözhetetlen műszereket vásárolnak majd a már amortizálódott eszközök pótlására a műtőkbe és kezelőkbe.

Köszönjük a nagylelkű támogatóknak az adományt:

Agroszolg-Trade Kft.
20.000ft Kalocsa
Kulcsár Zsolt 20.000ft Kajdacs
Nagyajtai Mihály 10.000ft Tázlár
Kárász Krisztián 10.000ft Geresdlak
Szakács János 10.000ft Dunapataj
Tamás Csaba 10.000ft Kalocsa
Kistény Kft-Szigeti Tibor 10.000ft Kalocsa
Fekete Tamás 10.000ft Géderlak
Szalai László 10.000ft Kunfehértó
Kazinczi Zoltán 10.000ft Kunfehértó