Megjelenéseink

Anyagi támogatásban részesítette az Agrárközösség a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt

2018. szeptember 27., csütörtök
Anyagi támogatásban részesítette az Agrárközösség a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt

Negyedmillió forinttal támogatja az Agrárközösség elnevezésű szervezet a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt, amely három megyében végzi pótolhatatlan munkáját. A pénzbeli adományt a gazdák tegnap délután adták át az alapítvány vezetőségének a Kentaur Lovaspanzióban.

Az Agrárközösség a jótékonyság mellett tette le voksát és a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját pénzbeli adománnyal segíti. A támogatást dr. Kószó Péter a szolgálat alapítója vette át, akinek első szavai a köszöneté és a háláé voltak. Az alapítvány hiánypótló munkát végez, hiszen 25 év alatt mintegy 20 ezer gyermek életét tudta megmenteni.

-Az intenzív osztály vonul ki a kis betegekhez. Ami itt látszik, az egy mozgó intenzív osztály, amelynek mostani értéke egy E/Class osztályú Mercedes gépkocsié. 1992- 2002 között az ilyen adományokból tudtuk csak összeszedni a pénzt, először 4 órában, 6 órában, 2000 óta pedig 24 órában szállítjuk a korszülötteket és a beteg újszülötteket- mondta Dr. Kószó Péter, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány alapítója.

A három megyét ellátó Újszülött Életmentő Szolgálat költségeinek csupán egy részét finanszírozza az állam, ezért nagy szükség van a további támogatásokra. Különböző adományokból csak tavaly 30 millió forintot tudtak összegyűjteni, amely így lehetővé tette a zökkenőmentes működést.

-Mi, akik a mentésben részt veszünk, azt valljuk, hogy akinek a gyerekek vagy unokája haldoklik, nem érdekli, hogy van pénz, vagy nincs pénz. Mi vállaljuk, hogy ezt a szolgáltatást összefogjuk és dirigáljuk, a mi feladatunk az, hogy összegyűjtsük azt az összeget, ami hiányzik az állami költségvetéshez- hangsúlyozta Prof. Dr. Pintér Sándor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Elsőre úgy tűnhet, hogy a mezőgazdaság és a koraszülöttmentés nagyon távol áll egymástól, ám ez egyáltalán nincs így. Kiderült például, hogy több mint 20 évvel ezelőtt az alapítvány egy olyan koraszülött életét is megmentette, aki azóta elvégezte az agráregyetemet.