Mezőgazdasági hírek

Hamarosan érkeznek -80 milliárd forint kerettel -a nagy hozzáadott értéket jelentő állattenyésztés és a kertészeti ágazat számára kiírt beruházási pályázat(ok)

2020. június 24., szerda

Szeretne pályázni, de nem tudja, hogy mivel lehet jogosultságot szerezni?

Mi összeszedtük az Ön számára a legfontosabb kritériumokat!

 

Ha évek óta gazdálkodik, akkor a legutolsó lezárt üzleti évében üzemméretének el kellett érnie a 6000 euro STÉ-t.

Hogy mit jelent ez? Példák: éves átlagos állatállomány létszám alapján 4 tejhasznú tehén vagy 90 db anyajuh, kertészet: 0,2 hektár zöldségféle fóliában, vagy üvegházban vagy 2 hektár csemegeszőlő ültetvény)

Amennyiben bizonytalan az üzemméretének számításában, mi szívesen kiszámoljuk Ön helyett!

Várható további kritérium: a megelőző teljes lezárt üzleti évben – fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben – árbevételének  legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.  Mint minden korábbi beruházási pályázatnál, itt is várhatóan független könyvvizsgálói nyilatkozattal kell alátámasztani a min. 50%-os mezőgazdasági árbevétel meglétét egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok esetében.

Hogyan tud időben felkészülni a pályázatra?

Nagyon gyakran ott csúszik el –egy egyébként ígéretes projekt-, hogy a terveztetés, dokumentumok gyűjtése nem történik meg időben, így az ügyfél, tervező, árajánlatadó és a pályázatíró részéről is kapkodva, nem átgondoltan kerül összekészítésre, benyújtásra a pályázat. Ilyenkor sajnos jelentős lehet az a költség, amelyeket a pályázók belefektetnek egy sikertelen, végeredményben nem megvalósuló projektbe.

Az Agrárközösség Kft munkatársai segítségére lesznek abban, hogy nem kapkodva, hanem precízen összekészítve, és ami talán a legfontosabb: időben, felesleges költségeket elkerülve kerüljön benyújtásra a pályázata!

Jelentkezzen ingyenes előminősítésünkre és várja nyerő készültséggel a pályázati szezont!

Önt melyik pályázatok érdeklik?

 

Állattenyésztés

Kertészet