Mezőgazdasági hírek

Elkészül a hazai hajtatókertészet középtávú fejlesztési programja

2019. április 15., hétfő

A hazai hajtatókertészet jövőjéről és a német tulajdonú FAKT AG tervezett nagyszabású bezenyei kertészeti beruházásáról egyeztetett Nagy István agrárminiszter a FruitVeB képviselőivel.

Az április 10-i megbeszélésen a tárgyalófelek megállapodtak abban, hogy az Agrárminisztérium és a FruitVeB egymással együttműködve elkészíti a hazai hajtatókertészet középtávú fejlesztési programját a következő fél évben – írja a FruitVeb.

Egy komoly témára végére sikerült pontot tenni.

Ebben megfelelő alapossággal és mélységig értékelhetők lesznek a hazai hajtatókertészet erősségei és gyengeségei, fejlődési lehetőségei és korlátai, valamint ezekre alapozva meghatározhatók azok az intézkedések, melyek a hazai hajtatókertészeti szektor fejlődését szolgálják.

A program szakmai-társadalmi megvitatása és elfogadása után a felek rendszeresen és folyamatosan értékelik a megvalósítás érdekében tett intézkedéseket, illetve az előrehaladást.

A felek arról is megegyeztek, hogy a FruitVeB a következő negyedévben egy fórumot szervez Nagy István agrárminiszter és Hubert Schulte-Kempert, a FAKT AG vezérigazgatója részvételével, és a hazai kertészet képviselőivel ismertetik, illetve megvitatják a FAKT AG tervezett magyarországi kertészeti projektjének részleteit.

Forrás: agrotrend.hu

Share