Április havi szaktanácsadás hírlevél

Egységes kérelem

2021.04.07. és 2021.05.17 között nyújtható be az egységes kérelem. Az ebben az időszakban benyújtott kérelmek 2021.05.31-ig szankciómentesen módosíthatóak. További módosításra 2021.06.09-ig van lehetőség, de ebben az esetben a módosítással érintett jogcímekre jutó támogatási összeg munkanaponként 1 százalékos csökkentéssel jár.

Szaktanácsadóink az AKG pályázattal érintett ügyfeleket e-mailben értesíteni fogják a pályázatban tett vállalásaik erre az évre vonatkozó teljesítéséhez szükséges feltételekről (vetésszerkezet, agrotechnikai vállalások).

Az Agrárközösség Kft. munkatársai, a szaktanácsadási szerződésüknek megfelelően tudnak segíteni kérelmek benyújtásában. Azon ügyfeleink számára, akiknek szerződésük tartalmazza az egységes kérelem benyújtását, a beadást díjmentesen vállaljuk. Ha szaktanácsadási szerződése nem tartalmazza a kérelem beadását, úgy 15 000 Ft+Áfa óradíj ellenében tudjuk vállalni a benyújtást.

Szaktanácsadóink előre egyeztett időpontban, irodáink egyikében (Kecskemét, Gyöngyös, Kalocsa, Békéscsaba, Budapest), vagy gazdaságának központjában tudnak segíteni a kérelmek benyújtásában. A találkozók megszervezése, és a hatékony kérelem benyújtás érdekében mindenképpen egyeztessen előre időpontot szaktanácsadójával, e-mail-ben vagy telefon. A kellemetlenségek elkerülése végett előzetes egyeztetés nélkül ne keresse fel irodáinkat, vagy szaktanácsadóját.

Ha a benyújtással kapcsolatban kérdésük merül fel, vagy szeretnék kérni az Agrárközösség Kft. munkatárainak segítségét a benyújtásban keressék szaktanácsadójukat.

Baromfi állatjóléti támogatás 2021/2022 támogatási évre vonatkozó támogatási kérelem

A támogatási kérelmeket 2021.03.20 és 2021.04.15 között van lehetőség. Támogatási kérelmet a következő előírások betartására lehet igényelni:

 • a takarmány nem kívánatos anyagtartalma mentességének biztosítására
 • a kíméletes állatmozgatás és szállítás biztosítására
 • a megfelelő épület-mikroklíma biztosítására
 • a csökkentett nyersfehérje tartalmú takarmány használatára
 • mechanikai sérülés megelőzése

A kérelemhez csatolni kell a Baromfi Termék Tanács igazolását, valamint nagyvállalkozásnak minősülő igénylő esetén a járási hivatal igazolást.

Amennyiben kérdése merül fel, vagy szeretné, hogy az Agrárközösség Kft. szaktanácsadója benyújtsa a támogatási kérelmet keresse szaktanácsadóját.

Tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állításának csekély összegű támogatása

Az állattartó a tenyészetében lévő anyajuh minden megkezdett ötven egyedszáma után egy tenyészkos, és/vagy anyakecske minden megkezdett ötven egyedszáma után egy tenyészbak tenyésztésbe állításához igényelhet támogatást.

A támogatási kérelmeket 2021.04.01 és 2021.04.30 között lehet benyújtani.

A támogatás mértéke:

 • a támogatási időszakban megvásárolt és tenyésztésbe állított apaállat esetén az apaállat ellenértékének 75%-a, de legfeljebb
 1. apaállattá minősített növendék kosonként, illetve növendék bakonként 45.000 forint,
 • az „A” törzskönyvben nyilvántartott tenyészkosonként, illetve tenyészbakonként  120.000 forint,
 • a „K” köztenyésztésre használható besorolást kapott tenyészkosonként, illetve tenyészbakonként 90.000 forint
 • saját állományból származó és a támogatási időszakban tenyésztésbe állított apaállat esetén a támogatás a fenti a), b), és c) pontokban foglaltak szerint kerül megállapításra.
 • amennyiben az állattartó általános forgalmi adó (a továbbiakban: ÁFA) levonására jogosult, akkor a nettó vételár, amennyiben ÁFA levonására nem jogosult, akkor a bruttóvételár kerül figyelembevételre.

A benyújtáshoz kérje a szaktanácsadója segítségét.

Tenyészkoca állatjóléti támogatás 2020/2021 támogatási év IV. negyedévre vonatkozó kifizetési kérelem.

A kifizetési kérelmet 2021.04.01 és 2021.04.30 között lehet benyújtani, a támogatási évre jóváhagyott tevékenységek tekintetében.

A kifizetési kérelemhez csatolni kell a járási hivatal igazolását, valamint a sertéságazati területi felelős által kiállított, az adott negyedévre vonatkozó igazolásokat. Valamint az egyes tevékenységek esetében előírt dokumentumokat.

Támogatás mértéke:

Tevékenység megnevezéseTámogatás mértéke tárgynegyedévenként (Ft/állategység)
Nagyobb férőhely biztosítása12 000
Az előírt mikroklíma paraméterektől jobb értékek biztosítása1 900
A kártevők okozta szennyeződések megakadályozása2 200
Megnövelt fényerő biztosítása1 740
Takarmányozáshoz ivóvíz minőségű víz biztosítása1 450

 A benyújtáshoz kérje szaktanácsadója segítségét.

Sertés állatjóléti támogatás 2021 I. negyedévi kifizetés kérelem

Kifizetési kérelmet az az ügyfél nyújthat be, aki 2020.12.15 és 2020.12.31 között támogatási kérelmet nyújtott be és rendelkezik a támogatási kérelemnek helyt adó határozattal.

Kifizetési kérelmet a támogatási kérelemben megjelölt tevékenységek esetében lehet benyújtani. A kifizetési kérelem a 2021.01.01. és 2021.03.31 között értékesített vágósertés és tenyészkoca süldők után igényelhető. A kifizetési kérelemhez csatolni az értékesítésről szóló számla, illetve felvásárlási jegy másolatát, tenyésztésre értékesített tenyészkoca süldők esetében a tenyésztőszervezet igazolását, a járási hivatal igazolását, a sertés ágazati területi felelős igazolását, valamint az egyes tevékenységeknél előírt igazolásokat.

Támogatás mértéke:

Jogcím megnevezéseTámogatás mértéke (Ft/állategység)
az előírtnál legalább 10%-kal nagyobb férőhely1 725
A tartási rendszerben természetes feltétel biztosítása492
A verekedés, kimarás megelőzéséhez szükséges feltételek,1 640
Almozás biztosítása956
Megfelelő mikroklíma biztosítása1 490

A kifizetési kérelem benyújtásához kérjen segítséget szaktanácsadójától.