Szakmai rendezvények-regi

Agrárközösség ROADSHOW


Hagyományosan február hónapban kerül megrendezésre az Agrárközösség éves szakmai rendezvénysorozata mezőgazdasági vállalkozók számára. Célunk hogy gyakorlatban használható megoldásokat, információkat közérthető formában adjunk át a gazdálkodóknak.

 


2019-ben négy helyszínen: Kecskemét, Hódmezővásárhely, Debrecen, Kalocsa csaknem 700 gazdálkodó hallgatta meg szakértőinket.

Nagy öröm számunkra, hogy rendezvényeinken visszatérő megszólalók dr. Nagy István agrárminiszter, dr. Gyuricza Csaba NAIK igazgató és Font Sándor az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke.

Idén az Agrárközösség szakértői 6 témában gyűjtötték össze a legfontosabb tudnivalókat, amik a gazdaságok termelékenységét és zökkenőmentes működését döntően befolyásolják majd a 2019-es évben.

 


Földjogi kérdések
Sok gazdálkodót érint a felesbérleti szerződések megszűnése, illetve fontos részletekben változik a föld adásvétel menete is. Dr.Vörös Balázs elmondta, hogy az új földtörvény szerint akár adminisztrációs apróságokon is múlhat majd, hogy a reménybeli földvásárló tudja-e érvényesíteni az elővásárlási jogát.

Mezőgazdasági Adózás
Új hozzáállás szükséges a mezőgazdasági vállalkozások könyvelésénél is, hogy messzebb ne menjünk a NAV idén már nem fog papíron levelet küldeni senkinek, csak cég-, illetve ügyfélkapun keresztül, ismertette Törökné Rácz Erzsébet mezőgazdasági adószakértő.

Pénzügyek

Farkas Anita agrárközgazdász szerint, a beruházások finanszírozásához kiemelten fontos, hogy ne csak a földeken, hanem az irodában is rend legyen és tervszerűen, pontosan legyenek vezetve a gazdaságok kimutatásai, hiszen egy papíron veszteséges cég esélytelen arra, hogy banki forrást kapjon a fejlesztéseihez.


Pályázatok

Vidékfejlesztési pályázatoknál azok a gazdálkodók számíthatnak sikerre, Török Zoltán pályázati szakértő szerint, akik nem csak a magas értékelési pontszámot célozzák meg beadáskor, hanem már az elején reális fejlesztéseket terveznek, amelyeket később meg is tudnak valósítani.

Szaktanácsadás

Általános tapasztalat, hogy a gazdálkodók nem hívnak le minden támogatást, ami jár nekik, mondta el Mucsi Nikolett mezőgazdasági szaktanácsadó évente több tízezer forintokat hagy benne a rendszerben a gazdák többsége.

Növényvédelem
Morva Tamás növényorvos bemutatta, hogy drón felvételek kiértékelésével mennyivel pontosabban tervezhetőek a növényvédelmi kezelések. Számottevő az a költség és vegyszermegtakarítás, ami a drónos felvételezés és a permetező drónos.

 


Török Gyula
Ügyvezető
Több mint 13 éve vállalati tanácsadó a Cég ügyvezetője. Pályafutása során több ezer mezőgazdasági vállalkozásnak segített csapatával. Napi szinten az Agrárközösség több mint 1.500 gazdálkodónak nyújt segítséget a gazdaságát érintő minden kérdésben. 9 szakterületen, több mint 40 szakemberrel az Agrárközösség Magyarország piacvezető mezőgazdasági tanácsadó cége. Ügyvezetőként a legfontosabbnak tartja, hogy az ügyfelek segítséget kapjanak gazdaságuk sikeres működtetéséhez a folyamatosan változó piaci, adózási és jogszabályi környezetben.
Vegye Ön is igénybe az Agrárközösség több mint 40 fős szakértői csapatát, legyen szó akár egy-egy részfeladatról, akár a teljes gazdaság menedzseléséről.
Alapozzuk meg együtt az Ön gazdaságának sikerét is!
Szakterületek: pénzügyek, üzleti tervek, vállalati stratégiák, működési tanácsadás, profit növelés, költség csökkentés, vevőkör bővítés
+36 70 424 4070 agrarkozosseg@gmail.com

A sikeres gazdálkodás pénzügyi háttere

Konzultáció szakértőinkkel: változások, lehetőségek

Aktuális pályázatok bemutatása

Szakmai előadások


További szolgáltatásaink

Könyvelés

Részletek

Szaktanácsadás

Részletek

Pályázatírás, Projekt menedzsment

Részletek

Szakmai Rendezvények

Részletek

Gazdasági adminisztráció

Részletek

Növényvédelem

Részletek

Agrárfinanszírozás

Részletek