ÜLTETVÉNYTELEPÍTÉS, GYÓGYNÖVÉNYTERMESZTÉS TÁMOGATÁSA PÁLYÁZAT

MAXIMUM 500 MILLIÓ FT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ PÁLYÁZATI TÁMOGATÁS

MIRE ADJÁK?

ÜLTETVÉNY TELEPÍTÉS10 ÉVNÉL NEM RÉGEBBI ÜLTETVÉNYGYÓGY- ÉS FŰSZERNÖVÉNY TERMESZTÉS
A 1. számú melléklet I. táblázatában szereplő gyümölcsfajokból, az előírt követelményeknek megfelelő ültetvény létrehozása. Az ültetvénytelepítés kizárólag víztakarékos öntözőrendszer kiépítésével együtt támogatott. A víztakarékos öntözőrendszert abban az esetben is ki kell építeni, ha arra vonatkozóan a támogatási kérelem nem tartalmaz támogatott tevékenységet.A jégesőkár megelőzésére szolgáló beruházás támogatása:
– jégvédő háló tartására alkalmas beton támrendszer kialakítása,
– jégháló beszerzése, kiépítése.
Az 1. számú melléklet III. táblázatában szereplő gyógy-, aroma- és fűszernövényekből, az előírt követelményeknek megfelelő új ültetvény telepítése: a legkisebb támogatható ültetvényméretnek a telepítési terv szerint el kell érnie a 0,5 hektár területnagyságot, a legkisebb támogatható parcellaméretnek a 0,5 hektár területnagyságot.
Új ültetvény telepítése: A legkisebb támogatható ültetvényméretnek a telepítési terv szerint el kell érnie az 1,0 hektár területnagyságot, a legkisebb támogatható táblaméretnek a 0,5 hektár területnagyságot, kivéve szamóca és spárga telepítése esetén, ahol a legkisebb támogatható ültetvény- és táblaméret egységesen 0,5 hektár.Tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása:
avaszi fagykár megelőzését szolgáló eszköz, berendezés, technológia beszerzése és telepítése: fix (telepített) vagy mobil (áttelepíthető) légkeverő berendezések, autonóm hőtermelő berendezések (fagyvédelmi kályhák, más fűtőberendezések), továbbá vontatott hőtermelő vagy légkeverő gépek.
Évelő gyógy-, aroma- és fűszernövény termesztéshez kapcsolódó, a betakarítást követő áruvá készítést szolgáló eszközök beszerzése
a) fosztás, aprítás, morzsolás, őrlés, vágás, szárítás, válogatás gépei, eszközei.
Ültetvénycsere: Meglévő ültetvény kivágása, majd azt követően az adott területnek a telepítési terv szerinti ültetvénnyel történő újratelepítése, amely abban az esetben támogatott, ha a meglévő ültetvény életkora annak kivágásakor meghaladta a – az 1. számú melléklet I. táblázatában az adott gyümölcsfaj vonatkozásában meghatározott – termőre fordulástól számított 10 évet.Esőkár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása:
Esőkár megelőzését szolgáló technológia beszerzése és telepítése (különösen az adott technológiához szükséges beton támrendszer kialakítása, fólia beszerzése, elhelyezése).
.Évelő gyógy-, aroma- és fűszernövény termékek betakarítására alkalmas gépek, eszközök beszerzése:
a) Mezőgazdasági erőgéphez, traktorhoz kapcsolható betakarítógép beszerzése.
b) Önjáró betakarítógépek beszerzése.
c) A betakarítást segítő kézi eszközök beszerzése (például: kézi gyűjtők, kézi ágrázók, sövényvágók).
Gyümölcstermékek betakarítására alkalmas gépek, eszközök beszerzése:
a) Mezőgazdasági erőgéphez, traktorhoz kapcsolható betakarítógép beszerzése.
b) Önjáró betakarítógépek beszerzése.
c) Szedő platform, szüretelő-szedő gép beszerzése.
d) A betakarítást segítő kézi eszközök beszerzése (például: kézi gyűjtők, kézi ágrázók, szedőállványok).

KINEK ADJÁK?

  • a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben, fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel rendelkeznek.
  • a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az ezt megelőző teljes lezárt üzleti évben – fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben – árbevételüknek legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.

MENNYIT ADNAK?

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege célterületenként – egyéni és kollektív projekt esetén is – maximum 500 millió forint.

1. számú melléklet – Támogatott ültetvényekre vonatkozó követelmények, egységköltségek (1)

KÉRJEN INGYENES PÁLYÁZATI KONZULTÁCIÓT! 4 MUNKANAPON BELÜL VISSZAHÍVJUK

Adja meg adatait az alábbi űrlapon!
[Ha van kapcsolattartója az Agrárközösségnél kérjük válassza ki a listából, ha nincs hagyja üresen]