Mezőgazdasági hírek

REINKE ÖNJÁRÓ ÖNTÖZŐRENDSZEREK MINDEN FELADATRA

2019. február 19., kedd

A biztonságos és jövedelmező termelés szempontjából egyre inkább nélkülözhetetlen öntözővíz kijuttatásának ma már számtalan módja létezik. Ugyanakkor minden termelő arra törekszik, hogy ez a kijuttatás a lehető leghatékonyabban, leggazdaságosabban és az agronómiai szempontokat a leginkább szem előtt tartó módon valósuljon meg. Ezeket a szempontokat figyelembe véve szántóföldi kultúrák esetén az önjáró rendszereknek nincs párja. Azonban nincs két egyforma terület, és a rendkívül változatos felhasználói igényeket csak a legszélesebb termékpalettát kínáló gyártók tudják kielégíteni. Ebben a REINKE világelső.

 

Az amerikai REINKE egyike a világ legnagyobb múltú öntözőgép gyártóinak, és több mint hatvan éve tartó fejlesztő munkájának köszönhetően az egyik legkomolyabb világpiaci tényezővé vált. A vállalat a legnagyobb gyártók közül egyedüliként kizárólag az öntözés területére koncentrál, és kiemelt figyelmet szentel a folyamatos fejlesztéseknek. A REINKE dobott elsőként piacra mindkét irányban járatható, elektromos vezérlésű körforgó öntözőberendezést, és a GPS technológia piaci bevezetésében is úttörő volt. Egyedi gépkínálatában olyan kizárólag rá jellemző megoldásokat alkalmaz, melyek évtizedek óta szolgálják sikerrel a gazdálkodókat, a legnehezebb körülmények között is. Joggal nevezhetjük a REINKE-t a világ leginnovatívabb gyártójának, kinek kínálatában mindent megtalál, ami napjainkban az önjáró öntözőberendezések piacán elképzelhető.

A REINKE más!

A nagy szilárdságú, gyengén ötvözött acélnak és a legmagasabb szintű tervezői háttérnek köszönhetően  a REINKE gépei kompromisszumok nélkül tudnak egyszerre könnyű felépítésűek, mégis hosszú élettartamúak lenni. Minden kulcsfontosságú szerkezeti elem, így a csővezeték, a járótorony váza, a toronylábak, a merevítő pálcák és minden egyéb toronyalkatrész jelentősen könnyített kivitelben készül, a végeredmény pedig egy mozgékonyabb, mégis jóval erősebb szerkezet. Az átlagosan 20%-al kisebb súly miatt jelentősen csökken a rendszer kulcsfontosságú elemeit valamint a meghajtást terhelő feszültség és kopás. Ez pedig azt jelenti, hogy a REINKE öntözőrendszerek hosszabb élettartamúak, kevesebb üzemszünettel és kisebb karbantartási igénnyel.

Az egyedi szerkezet mellett számos más olyan kizárólag a REINKE kínálatában szereplő műszaki finomság szerepel, mely a berendezések időtállóságát és megbízhatóságát növeli, így többek között a speciális tömítések, a teljes korróziómentességet biztosító duplafalú toronykapcsoló dobozok illetve a piacon elérhető legstabilabb végkonzol kialakítás.

A REINKE rendkívül széles termékpalettája minden igényre megoldást kínál, hiszen abban a kisparcellás berendezésektől a nagyüzemi célokat szolgáló összetett rendszerekig minden géptípus megtalálható. A körforgó berendezéseket a felhasználói igényeknek megfelelően GPS-vezérelt kornerkarokkal is fel lehet szerelni, az átvontatható rendszerek piacán pedig az összes gyártó közül egyedüliként a REINKE kínál mindkét végéről vontatható szerkezetet. A lineárok természetesen mind tömlős mind csatornás kialakításban elérhetők, ráadásul a speciális területi adottságokhoz való alkalmazkodást olyan egyedi műszaki megoldások is segítik, mint például a lecsatolható szárnytagok.

A REINKE rendszerek felügyeletéről és távvezérléséről a saját fejlesztésű Ontrac rendszer gondoskodik, mely interneten keresztül bármilyen készülékről elérhető, és mely amellett hogy teljes körű hozzáférést biztosít a rendszer működtetéséhez, minden részletre kiterjedő statisztikai adatrögzítést is végez. A precíziós öntözés területén pedig a VRI (Variable Rate Irrigation) segítségével juthatunk el napjaink öntözéstechnológiájának a csúcsára, ahol gyakorlatilag négyzetméterre lebontva határozhatjuk meg egy-egy tábla öntözési normáját.

Amint az látható, a REINKE kínálatában minden megtalálható, mely jelenleg az önjáró öntözőrendszerek piacán elképzelhető, sőt bizonyos részletekben a REINKE megelőzi valamennyi versenytársát. A MAGTÁR KFT. öntözési irodája büszke rá, hogy a REINKE hivatalos magyarországi viszonteladójaként, a világ legnagyobb múltú gyártójának kimagasló minőségű termékeit forgalmazza.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, forduljon bizalommal hozzánk, legyen szó akár a rendszer megtervezéséről, akár az engedélyeztetéssel vagy pályázati ismeretekkel kapcsolatos szaktanácsadásról.

Kövesdi Ádám, Öntözési irodavezető +36 20 413 6973

www.ontozes-magtarkft.hu;

ontozes@magtarkft.hu;

Share